1
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Cumhuriyet balosu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet balosu kokteyli Matiat oteli tesislerinde yapıldı.

Midyat Kaymakamlığı'nın organize ettiği baloya Kaymakam Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı P. Kur. Kd. Alb. Kudret Erkan, Belediye Başkan Yardımcıları Tevfik Baysal, Fethi Oruç, Jandarma Komutanı Hüseyin Erten, İlçe Emniyet Müdürü Yücel Buğdaycı, Emniyet Amiri Yılmaz Sarıcı, Başkomiser Duran Güler, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Arslan, Şube Müdürleri Şirin Avcı, Süleyman İlge, Belde Belediye Başkanları, daire amirleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluş örgütleri, parti temsilcileri, Ağır Ceza Reisi Şimşek Küyük, Adliye personeli, Süryani cemaati ruhani lideri Samuel Aktaş’ı temsilen İsa Doğdu ve Kuryakus Ergün ile işadamları katıldı.

Baloda bir konuşma yapan Kaymakam Mustafa Yılmaz, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyetinin bugün 82. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesine vesile olan böyle güzel ve anlamlı günleri yaşamamıza vesilen olan bizlere bugünleri armağan eden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, saygı ve şükranla anıyoruz."

Baloda, Milli Eğitim Müdürlüğünün gönüllü öğretmenlerden kurulduğu müzik korusu Türk halk müziğinden birçok güzel eseri seslendirirken, Midyat Kız Meslek Lisesi Kız öğrencilerinden kurulu müzik korosu da davetlilere bir müzik ziyafeti sundu.

Program sonunda 10. yıl marşının seslendirilmesiyle davetlilerin tümü ayağa kalkarak hep birlikte alkışlar eşliğinde parçaya eşlik etti.
Cumhuriyet Bayramı kokteyli, havai fişek gösterisinin ardından son buldu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber - Midyat
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 22:35:39
Güncelleme :30 Ekim 2005 Pazar 00:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?