19
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyetin kurtuluşunun 81. yıldönümü ilçemizde törenlerle kutlandı.
 
29 Ekim Cuma günü saat 09.30’da Cumhuriyet Bulvarında yapılan törene Midyat Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Daire amirleri, Askeri Komutanlar, memurlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Cumhuriyet Bayramı töreni Midyat kaymakamı Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Kur. Kd. Alb. Kudret Erkan, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun halkın ve öğrenciler bayramını kutlamalarıyla başladı.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı sırasında şehit olan askerlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşundan hemen sonra Fahrettin Önen İlköğretim Okulu Müzik öğretmeni Burcu Gökkaya eşliğinde öğrencilerden oluşan koro İstiklal Marşımızı okudu.
Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen törenin açılış konuşmasını Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz yaptı.
 
Yılmaz Konuşmasında; “Cumhuriyetimizin 81. Yıl dönümünü coşku ve heyecanla kutluyoruz. Büyük Atatürk’ün kurduğu ve bize emanet ettiği cumhuriyetimiz çağdaş ve uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Türk ulusu sevgili Atatürk’ün çizdiği bu yolda çağdaş toplumlar gibi ilim teknik ve sanatta her geçen gün saygın yerini almaktadır. Türk ulusunun huzuru, refahı ve çağdaşlaşma mücadelesi her ferdin en temel vazifesi olmalıdır. Bu vazifenin ifası çağdaş medeniyet yolunda daima çalışma ilim ve teknikte ilerleme milli ve manevi değerlere saygı ve Atatürk’ün düşünceyle mevcuttur. Büyük Türk milleti Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında çağdaş uygarlık yolunda sonsuza dek yaşayacak ve ilerleyecektir. Cumhuriyetimizi kurduğumuzdan bu yana onu yıkmak, vatanı karanlığa gömmek Atatürkçü düşünceye karşı çıkarak milleti parçalamak isteyenler her dönemde olmuştur. Ancak bu ülkenin evlatları Cumhuriyetin tahrip edilmesine ve yıkılmasına asla izin vermeyecektir. Özellikle M. Kemal Atatürk’ün bu bağlamda gençlere olan güveni tamdır ve bunu şu sözlerle ifade etmektedir. Ey Türk gençliği birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.  Siz sevgili gençlerinde çalışma azmi ve gayret içerisinde sorumluluklarını bilen Atatürk ilke ve İnkılâplarına bağlı vatanına, milletine, bayrağına ahlaki, manevi değerlere ve insan haklarına saygılı birer kişi olarak yetişmeniz, emaneti en iyi şekilde koruyup savunmanız birer yaşama biçiminiz olmalıdır. Diye konuştu.
 
Cumhuriyetinin Kuruluşunun 81. Yıldönümü nedeniyle İlköğretim ve Lise öğrenicileri arasında yapılan Şiir, Kompozisyon ve Resim yarışmada ilk üçe giren Şiir ve Kompozisyonlar öğrenciler tarafından okundu.
 
Daha sonra dereceye giren öğrencilere Ödüllerini Kaymakam Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı P. Kur. Kd. Alb. Kudret Erkan, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, C.Başsavcısı Bülent Bingöl, Ağır Ceza Reisi Selfet Giray tarafından verildi.
 
Program esnasında Endüstri Meslek Lisesi Havacılık Kulübü ve Türk Hava Kurumu işbirliğiyle hazırlanan Paraşüt gösterisi yapıldı. Çoğunun belki ilk kez canlı canlı seyrettiği paraşüt gösterisi vatandaşlardan büyük alkış aldı. 
 
Programın ilerleyen dakikalarında Fatih İlköğretim Okulu ve Esentepe İlköğretim Okulunun halkoyunları ekibi yöresel oyunları sergilediler.
Öğrencilerin geçişinden sonra, askeri birliklerin geçişi ve Zırhlı birliklerin oluşturdukları konvoy büyük ilgi çekti.  Tören tüm okulların geçit töreninden sonra son buldu.
Öte yandan Akşam saat 20.00’de Matiat otelde Cumhuriyet Balosu düzenleneceği bildirildi.
Halis İş
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 14:27:10
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 19:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?