28
Mayıs
2024
Salı
MİDYAT - MARDİN

Danışman'da, su derdi tarihe karışıyor

Midyat'a bağlı Danışman Köyü ve Çevikli Mezrasında alt yapı ve su çalışması son hız devam ediyor. Midyat Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Midyatlı İş Adamı Faysal Aslan’ın ortak çalışmasıyla köye su götürülüyor. 200 nüfusu bulunan Danışman Köyü ve Çevikli Mezrası arasında 2 kilometrelik su şebekesi çekiliyor. 

Yapılan su şebekesinin boru, hidrofor, pompa ve kurulumu Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından sağlanırken İş adamı Faysal Aslan ise 2 kilometrelik şebeke yolunu kırıcıyla açtı. 

Yıllardır susuzluk içinde kıvranan köylüler suya kavuşma sevincini doyasıya yaşıyor. Genç kızların büyük bir zahmetle yüzlerce metre uzaklıkta bulunan kuyulardan getirerek ihtiyaçları için kullandıkları su artık yanıbaşlarında olacak. 

Kaymakam Mustafa Yılmaz: “Vatandaşlarımızın evlerine kadar su gidecek. Artık genç kızlarımız kışın soğukta ve yazın sıcakta omuzlarında su taşıma zahmetinden kurtulacak” dedi. 

İş Adamı Faysal Aslan: Genç kızlarımız artık omuzlarında su taşımayacak. Köydeki vatandaşlarımızın mutfağına kadar suyu götürmek için çalıştık ve bundan sonra da içme suyu bulunmayan köylerin de bu sıkıntılarını gidermek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.
Kışın çetin soğuğuna ve yazın kavurucu sıcaklığına aldırış etmeden evlerinin su ihtiyacını karşılamak için omuzlarında taşıdıkları su bidonları yüzünden büyük eziyet çektiklerini söyleyen genç kızlar, köyde su çalışmasının başlamasıyla artık bu sorunun sona erdiğini ve evlerinin içine kadar musluk sularının girdiğini söylediler.
Mehmet Halis İŞ
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 14:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?