19
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Dargeçitliler'i sevindiren bağış

Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez ve 28 Mart Yerel Seçimlerinde Midyat Belediye Başkan Adayı olan Faysal Aslan, Dargeçit ilçesindeki bir camiye halı hediye etti.

1990 yılında ibadete açılan ve o günden bu yana halı sıkıntısı çektiklerini belirten cami cemaati, "Yıllardır yırtık ve kirli halıların üzerinde namaz kılıyorduk. Camimize verilen halılar sayesinde artık namazlarımızı temiz halıların üzerinde kılabileceğiz" dediler.

Dargeçit’e götürülen halı mahalle sakinleri ve cami cemaatinin alkışları ve dualarıyla camiye serildi. Midyat’tan kalabalık grupla Dargeçit’e giden Faysal Aslan, camiye serilen halıların üzerinde Cuma namazını kıldı. Daha sonra cemaat topluca dua etti.

Cami Yöneticisi Tahir Caba, camide bulunan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Serdiğimiz halıların üzerinde namazımı kıldık, yardımı yapanlara dua etti. Bu yardımı yapanlara ancak ve ancak Allah sevabını verecek" diye konuştu.

Cami İmam-Hatip’i Murat Günel ise "Halılarımız çok eskimiş ve üzerlerinde namaz kılınamayacak duruma gelmişlerdi. Bizler bunlara 10 yıldır dayandık ama hem bizler hem de cemaat, namaz kılarlarken çok sıkıntı yaşıyorduk. Yeni yaptığımız camimize bu eski halılar yakışmıyordu. Cami yeni ama halılar çok eskiydi ve bu durum bizleri çok üzüyordu. Sayın Bölünmez ve Aslan'a ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Seyit Hasan Camisi, hayırsever vatandaşların yardımlarıyla yapılarak, 1990 yılında ibadete açılmıştı. Yüz 20 metrekarelik alan üzerindeki cami, 400 kişilik kapasiteye sahip.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 20:00:57
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 10:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?