23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Define avcıları mezarları talan etti!

Midyat İlçesine Bağlı Acırlı Beldesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından mezarlar açılarak hazine arandığı iddi edildi. Bundan yaklaşık bir hafta önce mezarların açıldığını bildiren köylüler mezarların kim veya kimler tarafından açıldığını bilemediklerini ifade ettiler. Fatih Mahallesinde bulanan tarihi Darıssor Camii avlusunda bulunan dört mezardan ikisi açılarak kemiklere büyük zarar verilmiş ve etrafa savrulmuş bir şekilde bırakılmış.

Açılan mezarların kemlere ve hangi tarihe ait olduğunun bilinmediğini söyleyen köylüler, çok eskiden beri belde de mezarlarda hazinenin var olduğu söylentilerinin yaygın olduğu ve bunun için böyle bir girişime başvurulduğu açıklandı.

‘Kemikleri hiç sızlamıyor mu?’

Sabah namazını kılmak için camiye geldiklerinde olayı fark eden vatandaşlar, şaşkına döndüklerini ve bunun kimler tarafından yapıldığına akıl erdiremediklerini belirttiler.

Daha önceden mezarların kubbeli ve güzel bir görünüme sahip olduğunu söyleyen köylüler, "İnsan dünya malı için ölü bir insanın kemiklerine zarar verir mi?" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Ölüye hiç saygıları yok mu?

Mezarların içindeki kemiklerin etrafa savrulduğunu söyleyen köylüler, "Bu insanların vicdanı hiç sızlamıyor mu? Değil hazine, dünya malı olsa insan ölüye hiçbir zaman saygısızlık etmez. Bunlar insan olamaz bu duruma çok üzüldük. Yetkilileri bu duruma bir el atmalarını istiyoruz" dediler.

Kemiklerin hala dışarıda olduğunu açıklayan köylüler, yetkilerden, mezarlardan herhangi bir şey alınıp alınmadığı ve ortalıktaki kemiklerin tekrar toprak altına konulmasını istediler.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2005 Perşembe 22:48:45
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 17:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?