18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Dersaneler üniversite kapılarını aralattı

Değişim Dersanesi ile Sur Dersanesi Midyat ilçesinde açıldıkları günden beri birçok öğrencinin üniversiteyi kazanmasında ön ayak olarak bu yılda birçok öğrenciye üniversite kapılarını aralattı. 70 bin nüfuslu Midyat ilçesinde dersaneler açılmadan önce başarı oranları yüzdesi onlarda iken, şimdi ise bu oran yüzde doksana yükselmiş durumda.

Veliler, çocuklarının üniversiteyi kazanmasında büyük rolü üstlenen dersanelerin etkisinin her geçen gün daha da arttığını, artık dersaneye gelmeden üniversite kazanmanın olanaksız olacağını kaydetti. Her yıl yüzlerce öğrencinin üniversiteyi kazanmasında büyük emek ve çaba sarf eden dersaneler sadece Midyat’taki öğrencileri değil civar belde köy ve ilçelerden gelen öğrencileri konuk ederek onların üniversiteli olmalarını sağlıyor.

SUR DERSANESİ

Sur Dersanesi Müdür Yardımcısı M. Emin Ekinci yaptığı açıklamada, sevgiyle disiplini, hoşgörüyle başarıya birleştirdiklerini belirterek, dersanenin kurulduğu 1997 yılından bu yana yüzlerce öğrenciyi üniversiteli yaptıklarını, bundan sonra da bu başarılarına yenilerini katacaklarını söyledi.

Öğretmenlerin sadece ders zamanlarında değil, her zaman ve her yerde eğitim sürecini devam ettirdiğini belirten Ekinci, başarıya ulaşmada öğrenci, veli ve dersane olarak oluşturan karşılıklı disiplin eğitimin ön şart olduğunu ifade etti. 

 

Ekinci, “Bizler her ne kadar özel olarak burada hizmet veriyorsak da, yinede çocuklarımız kazanıyor. Gençlerimiz üniversiteli oluyor. Ülkemizin eğitim seviyesi yükseliyor. Cehaletin önüne ancak eğitimle geçebiliriz. Cahillikle boğuşan bir toplumun ilerlemesi mümkün değildir.veliler bu konuda çok duyarlılar çocuklarının eğitimi için her şeyi göze alıyorlar. Bizlerde üzerimize düşeni yapıyoruz ve gençlerimizin üniversite sınavlarındaki başarılarının artması için çok çaba harcıyoruz” diye konuştu.

 DEĞİŞİM DERSANESİ

Değişim Dersanesi Müdürü İbrahim Kahraman ise, “Toplu başarı bizim için önemlidir bizler bunu gerçekleştirdik. Bireysel düzeyde de başarılı öğrencilere istedikleri başarıyı kazandırıyoruz, diğerlerine de başarının anahtarını veriyoruz. Dersanelerin şu anki eğitim sistemine büyük katkısı var” dedi.

Kahraman, “Dersanelerin bölgemizdeki gençlere çok büyük yararı var. Buradaki öğrencilerin temeli çok zayıftır. Bu eksikliği öğrenciler dersaneler tamamlıyor. Üniversiteyi kazanmak için okullarda verilen eğitim tek başına yeterli değildir. Dersanelerin amacı bölgemizdeki eğitime katkıda bulunmak.” şeklinde konuştu.

Müdür İbrahim Kahraman, “Eskiden bu bölgede Midyat, Dargeçit ve Şırnak iline bağlı İdil ilçesi eğitim yönünde çok gerilerdeydi ama şimdi ise bunlar eğitim olarak çok önemli bir mesafe kat ettiler ve herse yüzlerce öğrenci üniversiteyi kazanıyor. Daha önce maddi durumu iyi alan aileler çocuklarının iyi bir eğitim alması için çocuklarını batıya özel dersanelere gönderiyorlardı bu durumda buralardaki başarı oranı çok düşük oluyordu ama şimdi ise ilçede açılan dersaneler sayesinde fakir zengin bütün veliler çocuklarını dersane gönderiyor. Gençlerimiz üniversiteyi kazandıkça veliler değir çocuklarını da dersaneye gönderiyorlar. Tabiî ki herkes bu olanakları bunu yapmaya elverişli değildi. Ama şimdi ise bütün gençlerimiz dersaneye gelebiliyor” diye konuştu.

Bu yıl ilçede ilk onuncu sıraya giren öğrenci isimleri şöyle:

1-Nurullah Arıkan 373,179, 2-Abdurrahman Ölmez 370,116, 3- Muzaffer İnan 366,917, 4- Ömer Faruk Evsen 363,890, 5-İlyas Aslan 363,579, 6-Abdullah Özçelik 362,395, 7-M. Ali Turgut 356,717, 8-İsa Örenç 356,400, 9-Muhammet Atalay 355,343, 10-Aygül Acar 353,752.

 

 

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 22:19:55
Güncelleme :28 Temmuz 2005 Perşembe 11:28:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?