23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Devlet Hastanesinde değişim rüzgarı

Midyat Devlet Hastanesi, bu günlerde ciddi bir tadilattan geçiyor. 10 pratisyen ve 6 uzman doktor ve 16 hemşireyle hizmet veren hastanede, ihate duvarı, çatı onarımı, boya badana ve avlunun parke taşıyla döşenmesi işleri yapılıyor.

Toplam 55 milyar liraya mal olacak bakım masraflarının bir kısmının Midyat Belediyesi ile müteahhit tarafından karşılanacağı açıklandı.

Öte yandan hastaneye 6 uzman doktorun daha tayin atamalarının yapıldığı, fakat henüz bu doktorların daha gelmediği belirtildi. Elli kişi olması gereken hemşire sayısının ise 16 olduğu ve bu sayının çok yetersiz kaldığı vurgulandı.

Kayıt işlemlerinin çok ağır işlediği yönünde yapılan şikayetleri de değerlendiren hastane yetkilileri, bunun doğru olduğunu yalnız şu anda ellerinden gelen bir şeyin olmadığını, bu sıkıntıyı gidermek için bilgisayar ihalesi yapacaklarını belirttiler. Geçen yıl döner sermayeden 620 milyar gelir sağladıklarını belirten hastane yetkilileri, "Daha önce hastanede ilaç bulmak imkansızdı. Şimdi ise bütün depolar dolu" ifadelerini kullandı.

Mehmet Halis İş
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 08:52:32
Güncelleme :2 Mart 2005 Çarşamba 09:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilal keleş IP: 81.215.251.xxx Tarih : 19.03.2005 17:05:59
bir mityatlı olarak bu hastanenin daha bir çok eksiklıyı var yıllardır mityatlılar hastalarını şehir şehir gezdirdikleri yetmiyormuş gibide sırlarında vefat ediyordu mıtyatlı işadamları halkıhastaneye elele verip biranönce moderinleştirebilirler umarım mityatlılar biranönce eleleverirler herşeyı devletten beklenmemeli çünkü devlete verdiyimiz vergilerle ancak okadar olur umarım midyatlıların yapacagı bir tek şey imza kampanyasıbaşlatıp olmayanbütün bölümlerın doktorlarını istemeleri bütünhastane personeline başarılar