18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

DİKA'dan proje yazma eğitimi

MİDYAT'TA DİKA EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) faaliyet bölgesindeki Mardin'in Midyat ilçesinde ücretsiz proje yazma eğitimi verdi.

DİKA tarafından Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt ile Kızıltepe, Midyat, Nusaybin ve Cizre ilçelerinde 19 farklı seansta 600'den fazla potansiyel yararlanıcıya ücretsiz proje yazma eğitimi veriyor. Midyat Matiat oteli Dara Salonu'nda, DİKA uzmanları, proje yazmayı düşünen yaklaşık 25 potansiyel yararlanıcıya ücretsiz proje yazma eğitimi verdi. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ile Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programları için ayrı ayrı verilen eğitimler iki gün sürdü.

DİKA Genel Sekreteri Abdullah Erin, Midyat'ta seminere gelerek incelemelerde bulundu. Erin, sürdürülen seminer çalışmalarını inceledi ve seminere katılanlara çeşitli bilgiler verdi. Erin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada proje yazılım eğitim seminerinin umduklarından daha büyük ilgi gördüğünü belirtti. Erin, "Ajansımız 2010 Yılı Mali Destek Programları'na başvurmayı düşünen potansiyel yararlanıcıları proje yazma konusunda eğitmek ve bölgemizde proje kültürünü artırmak amacıyla 450 potansiyel

yararlanıcıya eğitim vermeyi planladık. Sadece ajansımız kurumsal web sitesinden alınan başvurulara yoğun ilgi gösteren 600'den fazla kişi başvuruda bulundu. Bu küçümsenecek bir rakam değildir. Bölgemizde bu kadar kişinin elektronik ortamda başvuruda bulunması ajansımıza gösterilen ilgiyi gösteriyor" dedi.

DİKA Uzmanı Demet Dehneliler de; proje yazma eğitimlerinin önemine dikkat çekerek, proje yürütme düşüncesinde bulunan KOBİ'lerin, projecilik kültürünün gelişeceği ve hibe fonlarından daha fazla faydalanabileceklerini söyledi. DİKA tarafından verilen ücretsiz proje yazma eğitimi niçin Uzmanlar Demet Dehneliler ve Zuhal Selçuk seminere katılanlara bilgi verdi.

MİDYAT'TA DİKA EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 12:36:00
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 14:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?