18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Dinleri buluşturan cenaze

Mardin'in Midyat İlçesi'ne bağlı Yemişli Köyü muhtarı Aziz Işık'ın cenaze töreni, adeta dinlerarası diyalog toplantısına dönüştü. Süryani olan Işık'ın cenaze töreninde, Müslümanlar, Yezidiler ve Süryaniler buluştu.

İlik kanserine yenik düşerek İsviçre'de hayatını kaybeden Midyat İlçesi'ne bağlı Yemişli köyü muhtarı Aziz Işık'ın (48) cenazesi, uçakla Diyarbakır'a getirildi. Cenaze, Midyat Belediyesi'ne ait ambulansla getirildiği Yemişli Köyü girişinde, silah sesleri ve ağıtlarla karşılandı.

Midyat Yemişli Köyü'nde düzenlenen cenaze töreninde, kalabalıktan dolayı zaman zaman izdiham yaşanırken, Mardin Deyrul Zeferan Manastırı Metropoliti Saliba Özmen, Mor-Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, Mardin Kırklar Kilisesi Rahibi Gabriel Akyüz, İsviçre, Almanya, Belçika, Hollanda, Süryani cemaati liderleri, dernek temsilcileri, kiliselerin rahipleri, papazları, çevre belde ve köylerde yaşayan Süryani, Müslüman ve Yezidi vatandaşları hazır bulundu.

Yakınlarının fenalık geçirdiği cenaze töreninde, Metropolit Samuel Aktaş ve Saliba Özmen'in dualar eşliğinde Mar-Kar Yakus Kilisesi'nde düzenlenen ayinin ardından Işık, kilise mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninin ardından taziyeler kabul edilerek, katılanlara çörek ve yemek ikram edildi.

Bu arada cenaze konvoyunda küçük bir kaza yaşandı. Rahip Daniel Savcını kullandığı 47 LC 247 plakalı kamyonet, yoldan çıkarak yan yattı. Konvoydakilerin yardımıyla araç kurtarılarak yoluna devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 20:41:39
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 13:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meltem yurtoğlu IP: 88.241.41.xxx Tarih : 13.06.2007 14:17:11
bn bi hiristiyanım bundan cok mutluyum bu dinlerin hepsinin bi arda olması bnm için çok huzur verci bişee