18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Eğitim Bir-Sen’den Konferans

Midyat Eğitim Bir-Sen temsilciliğinin organize ettiği konferans büyük ilgi gördü. Yıl içinde 10’a yakın konferans düzenleyen Eğitim Bir-Sen, birbirinden meşhur yazar ve öğretim üyelerini Midyatlılarla buluşturmaya devam ediyor.

Son olarak Konya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski öğretim üyesi Yrd. Doç. Mehmet Bıçakçı Midyat, Nusaybin ve Dargeçit’te “Gençlik Problemleri ve ailede çocuk eğitimi nasıl yapılmalıdır” konusunda konferanslar verdi.

Nusaybin Halk Eğitim Merkezi'nde 16 Nisan Cumartesi günü saat 11.00'de start alan konferans, yoğun ilgiyle karşılandı.

Vatandaşlar, Kutlu Doğum Haftası'na girerlerken bu tür etkiliklerin düzenlenmesi için gayret gösteren herkese teşekkür ederek, "Bilimadamlarını ayağımıza kadar getirerek onlarla tanışma, onları dinleme ve bilgilerinden istifade etme olanaklarını bizlere sundukları için ne kadar teşekkür etsek bile azdır" diye konuştular.

Daha sonra Dargeçit ilçesine giden Yrd. Doç. Mehmet Bıçakçı, Dargeçit Müftülüğü'nün ve Midyat Eğitim Bir-Sen temsilciliğinin birlikte düzenlemiş oldukları Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katıldı.

Misak-ı Milli İlköğretim Okulu Çok amaçlı salonunda yapılan konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, salona ilk gelen 200 kişiye Türkçe Mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Akşam Midyat’a dönen Yrd. Doç. Mehmet Bakırcı, Kocatepe İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda da bir konferans verdi. Yapılan konferanslara gençlerin yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi.

İmam Hatip Lisesi Umut İlahi Grubu'nun ilahi okuyarak başladığı programda birbirinden güzel ilahileri seslendiren Hacı Doğan ile Ahmet Göz isimli gençler salondakilerden büyük alkış aldı. Daha sonra konferası vermek için sahneye gelen Bakırcı, Kuran’ı Kerim’i okuduktan sonra konuşmasına başladı.

Yrd. Doç. Mehmet Bakırcı, konferans ile ilgili olarak gecede nelerin söylendiğini kısaca şu cümlelerle ifade etti:

“Bize varlığımızı veren Allah adına bir hayat yaşarsak Allah’ı memnun ve razı etmiş oluruz. Allah da bizden razı olmuş olur. Allah’ın verdiği bu hayatı, zamanı ve mekânı Allah’a isyan ederek yaşarsak hep kendimiz kaybetmiş oluruz. Akıllı insan Allah adına yaşayan insandır, Allah’ın yarattığını bilen insandır ve Allah’ın kendisine verdiği en büyük değer olan Kur’an ve peygamber bilincinde olan insandır böyle yaşarsak bizler kazanmış olacağız" dedi.

Eğitim Bir-sen Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, "Sizler diğer gençler gibi televizyonun karşısında, kahvehanelerde vakit geçirmek veya maç seyretmek yerine konferansa geldiniz. Değerli hocalarımızın bilgilerinden istifade ederek bilgiyi alma ihtiyacını hissettiğiniz müddetçe bizler de bu tür sosyal ve kültürel etkinlikleri yapmayı sürdüreceğiz. Midyat’ın güzide insanları burada toplanan insanlardır. Geleceğin doktorları, mühendisleri, öğretmenleri ilim ve bilim adamları yine bu tür topluluklar içinden yeşereceklerdir" diye konuştu.

Yıldız, önümüzdek ay içerisinde Midyatlı öğretmenleri yazıp sundukları bir tiyatro oyununun sahneleneceği müjdesini verirken, "Yeni Şafak Gazetesi Başyazarı Ahmet Taşgetiren’i Midyat’a davet ettik. Bundan sonra Midyat Nusaybin ve Dargeçit İlçelerinde bu tür konferanslar vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2005 Pazar 09:23:57
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 12:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?