24
Mayıs
2024
Cuma
MİDYAT - MARDİN

Eğitime destek devam ediyor

Mardin Valisi M. Temel Koçaklar Eğitime yüzde yüz destek kampanyası çerçevesinde bugüne kadar Mardin’de 35 trilyon destek sağlandığını açıkladı.

Midyat merkez’e bağlı Düzova köyünde inşaatı devam eden 5 derslikli bir okulun protokol imzalama töreni için Midyat’a gelen Vali Koçaklar “Mardinli birçok hayırsever vatandaşın yeni eğitim yerlerinin açılması veya onarılması konusunda kendilerine destek olmak istediklerini belirterek bu vatandaşlarla protokoller imzaladıklarını ve bu gönüllülerin artmasını ümit ettiklerini beyan etti.

Koçaklar “Düzova köyünde kendi imkânlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla 5 derslikli bir okul yaptırmıştık. Okulumuzun eksiklikleri vardı ve tamamlanması gerekiyordu bunun için Midyatlı işadamı Gürsel Mutlu bizle yardımcı olacağını belirtmesi üzerine Gürsel Mutlu’ya vekaleten Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğluyla protokol imzalandı" dedi.

Koçaklar, İnşaat tamamlandıktan sonra okulun adının 'Düzova Gürsel Mutlu İlköğretim Okulu' olarak okulun değiştirileceğini söyleyerek, "Midyat Belediye başkanı ŞehmusNasıroğlu’nun eğitimin yanında sürekli yer alan bir başkanımız. Köylerdeki birçok oklumuz onarılmasında katkılarda bulundu. Kendisini kutluyorum" diye konuştu.

Protokol imza töreninde, Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Uran, İçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus ileri, İl Emniyet Müdürü İsmet Taşhan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Musa Tiyek de hazır bulundu.

Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 00:12:11
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 12:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?