23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Emekli öğretmenlere vefa borcu

Midyatlı emekli öğretmenlere onurlarına verilen yemekte buluştular.  Midyat İlçe Milli Eğitim müdürü Şehmus İleri tarafından Midyatlı emekli öğretmenleri vefa borcunu ödemek ve onların unutulmadığını göstermek için bir yemek ziyafeti verdi.

İlçe Mili Eğitim Müdürü Şehmus ileri, Şube Müdürleri Şirin Avcı, Süleyman ilge, Kaymakamlık Veri Hazırlama konut işletme Memuru Eyüp Fidan, Prof. Dr. Ferhat Şenatalar, Lise ve İlköğretim okul müdürlerinin yanı sıra Midyatlı emekli öğretmenler katıldı.

Gazi Yatılı Bölge ilköğretim Okulu’nda yapılan gece saat 19.00’da başlayıp gece saat 23.00’e kadar devam etti. Akşam yemeğinin yenildiği gecede çeşitli meyveler ve çiğköfte ısmarlandı.

Mahalli sanatçı Hasan Güzel’in seslendirdiği parçalarla kendin geçen davetliler halay çekip oynadılar.

Burada bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus ileri, “Eğitim-öğretim yılı içresinde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dolu geçen başarılı bir yılın ardından sizlerle birlikte bir yorgunluk yemeği yemenin anlamlı olacağını düşündük. Bu organizasyonu gerçekleştirerek, her şeyin en iyisine layık siz değerli yönetici ve emekli öğretmenlerimizin ileriki, birlik beraberlik ve kucaklaşmamıza ilk basamak oluşturmasını diliyorum. Arzum ve temennim o ki ilçemiz eğitim kalitesini gün be gün sizlerle birlikte daha ileriye götürecek ve hep beraber mutlu olcağız" ifadelerini kullandı.

Emekli öğretmen Cemil İşler"de, “Böyle bir gecede bir araya gelmek çok güzel. Yıllardan beri böyle bir gecenin düzenlenmesini bekliyorduk. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şehmus ileri tarafından böyle bir gecenin düzenlenmesi unutulmuş ve bir kenara atılmış olan biz emekli öğretmenleri çok sevindirmiştir. Öğretmenlik mesleğini hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. Makamlar geçicidir önemli olan öğretmenliktir. Emekli öğretmenleri düşünerek böyle bir gece tertipleyen Sayın İleri'ye teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Prof. Dr. Ferhat Şenatalar ise, Emekli öğretmenlerin daha fazla ilgi beklediklerini belirterek, "Toplum onları unuttuğu zaman kendilerinin artık bir işe yaramaz olduklarını düşünürler. Hâlbuki onların bilgi, birikim ve tecrübelerinden gençlerimizin yararlanması gerekiyor" dedi.

Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 22:08:54
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 18:25:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?