18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Emniyette sertifika töreni

Midyat ilçe Emniyet Müdürlüğünün açmış olduğu Taş İşleme Kursu bitti. Emniyet lokalinde düzenlenen törenle kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde, Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Musa Tiyek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Erten, Komiser Nevzat Güneş ile kursiyerler hazır bulundu.

Burada bir açıklama yapan İlçe emniyet Müdürü Vekili Musa Tiyek, “Midyat’taki gençlerin iş sorunu var. Bizler bu iş sorununu güzel çözmek için bir proje geliştirerek taş işleme ve hediyelik eşya kursu açtık. Midyat’ın unutulmaya yüz tutmuş taş işleme sanatını yeniden canlandırmak Midyatlı gençlere bir iş kapısı, eğitime destek ve Midyat’ın tanıtımına katkımız olur düşüncesiyle kursu açtık ve gençlerimizi eğittik. Bugün yetişen ve kursu başarıyla bitiren gençlerimizi sertifikalarını veriyoruz” dedi.

Kaymakam Mustafa Yılmaz ise, üretime yönelik bir kursun ilçede istihdam yaratması açısından son derece önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Kursa ilgi gösteren gençlerimizi kutluyorum. Kursta öğrenmiş oldukları bilgilerin ileride kendilerin bir iş kapısı açmasını diliyorum. Polis memurumuz bu kursun açılması için vesile olmuştur. Kendisine kursta eğitim verdiği için teşekkür ediyorum. Bu belgeyi almaya hak kazanan iki genç ustayı da Kaymakamlık taş atölyesinde bizler istihdam edeceğiz ve yapılan ürünlerin satışında da kendilerine yardımcı olacağız" diye konuştu. 

Yapılan konuşmalarının ardından sertifikalar, Kaymakam Mustafa Yılmaz, Emniyet Müdürü Vekili Musa Tiyek, Jandarma Komuta Hüseyin Erten, Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri tarafından verildi.

Taş işleme kursunun 28 Şubatta açıldığı ve 30 Haziran’da sona erdiği açıklandı.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 16:13:31
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 10:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?