19
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Ergenlik dönemi ve değişim semineri

MİDYAT'TA ANNE VE KIZ ÇOCUKLARINA YÖNELİK, 'ERGENLİK DÖNEMİ VE DEĞİŞİM'SEMİNERİ VERİLDİ

Mardin'in Midyat ilçesi İstiklal İlköğretim Okulu'nda anne ve kız çocuklarına yönelik 'Ergenlik dönemi ve değişim' semineri verildi.

Mardin Valiliği tarafından ve SODES kapsamında İstiklal İlköğretim Okulu'nun yeni Tiyatro ve Kültür Salonu'nda 6-7 ve 8. sınıf kız öğrencilerine ve annelerine verilen seminerde ergenlik döneminde kız çocuklarının karşılaştığı problemler ve çözüm yolları ile ilgili bilgi aktarıldı. Ankara'dan seminer için gelen Koordinatör Süheyla Özhan, "Eğitimin amacı ilk olarak kız öğrencilerimizin ergenlik dönemine geçişlerinde yaşadıkları psikolojik ve fizyolojik değişimleri, anne-baba veya öğretmenlerine açamayacağı konular. 6-7 ve 8. sınıftaki kız öğrencilere ergenlik döneminde yaşadıkları fiziksel, bedensel ve ruhsal değişimler hakkında bilgiler veriyoruz" dedi.

İstiklal İlköğretim Okul Müdürü Fethi Bilgiç ise, semineri kız öğrencilerin ergenlik döneminde karşılaştıkları sorunları en az zararla atlatabilmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlediklerini belirterek, "Yeni açılan salonumuza her zaman bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Özelikle ailelerin sağlık ve çocuk eğitimleri konusunda anne velileri sık sık toplantılara çağırarak bu konuda eğitimleri sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

Seminerde, toplum için çok önemli olan büyüme, gelişme, olgunlaşma, ergenlik dönemi, ergenlikte beslenme, ergenlik döneminin getirdiği sorunlar ve çözüm yolları, annelere düşen görevler, ergenlikte kişisel bakım, zararlı alışkanlıklar gibi kız öğrencileri ve ailelerini yakından ilgilendiren konularda ayrıntılı bilgi verildi.

MİDYAT'TA ANNE VE KIZ ÇOCUKLARINA YÖNELİK, 'ERGENLİK DÖNEMİ VE DEĞİŞİM'SEMİNERİ VERİLDİ
MİDYAT'TA ANNE VE KIZ ÇOCUKLARINA YÖNELİK, 'ERGENLİK DÖNEMİ VE DEĞİŞİM'SEMİNERİ VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 13:22:00
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 09:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?