19
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Facebook yüzünden öğretmene dayak!

Mardin’in Midyat İlçesi Şenköy Beldesi’nde Çok Programlı Lisesi’nde öğretmen İ.Ç.’nin sosyal paylaşım sitesi Facebook’a kendisinin hayranı olduğu sayfada, “AK Partililer Recep Tayyip Erdoğan için ikinci Peygamber diyor, tövbe haşa bunlar için Allah da Abdullah Gül mü?” diye yazıldı. Okulun 17 yaşındaki ikiz kardeş öğrencileri V.B ile H.B, yazı yüzünden tartışıp, kavga ettikleri öğretmeni dövdükleri gerekçesiyle okuldan atıldı.

Midyat’ın Şenköy Beldesi’nde bulunan Çok Programlı Lisede görev yapan öğretmen İ.Ç., sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki kendisine ait sayfaya ‘Dünyadaki bütün Aleviler buraya, hedef 1 milyon’ başlıklı sayfayı ‘hayranı’ olarak ekledi. İ.Ç’nin hayranı olduğu ‘Dünyadaki bütün Aleviler buraya, hedef 1 milyon’ başlıklı sayfaya, 4 Şubat 2010 günü kimin tarafından yazıldığı belli olmayan, “AK Partililer Recep Tayyip Erdoğan için ikinci Peygamber diyor, tövbe haşa bunlar için Allah da Abdullah Gül mü?” diye yazıldı.

Öğretmenlerinin Facebook’taki sayfasına giren okulun 11’inci sınıf öğrencisi ikiz kardeşler H.B. ile V.B., hayranı olduğu sayfada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki yazıyı görence, duruma tepki gösterdi. İddiaya göre, iki hafta önce ikiz kardeşler yazı yüzünden okulda öğretmenleri İ.Ç ile tartıştı. Tartışma sırasında öğrencilerin AK Parti lehine slogan attıkları da iddia edildi. Öğretmen ile öğrencileri arasındaki tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında aldığı darbeler üzerine öğretmen İ.Ç’ye hastaneden 3 gün iş göremez raporu verildi.

Öğretmen İ.Ç., aldığı raporla birlikte kendisini tartakladığını öne sürdüğü öğrenciler V.B ile H.B adlı ikiz kardeşler hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunup, konuyu okul yönetimi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu, geçen hafta öğrenciler hakkında oy birliğiyle ‘Örgün eğitim dışına çıkma’ kararı alıp, tasdikname ile okuldan atılmasını kararlaştırdı.

Öğrencilerin babası S.B., çocuklarının okuldan atılma kararına tepki gösterip, gerekli yasal haklarını kullanmak için başvuruda bulunduklarını söyledi. Baba S.B., “Çocuklarımın okuldan atılmaları durumunda onları okutmayıp çiftçi yapacağım. Yetkililer hakkında davacı olacağım ve gerekirse bu konuyu Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kadar ileteceğim” dedi.

Öğretmeni dövmediklerini söyleyen ikiz kardeşler V.B. ile H.B., haksız yere okuldan atıldıklarını iddia etti. V.B., “Biz okuldan atıldığımız için başka yerde okuyacak maddi durumumuz yok. Okuyacak halde değiliz. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza bir sürü hakaret ediyorlar. Biz onları savunabilmek için onlara laf söyletmemek için suçsuz ve haksız yere okuldan atıldık” dedi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı olayı soruştururken, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de ilçeye müfettiş göndererek, idari yönden başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 16:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?