15
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Folklor yarışması şenliğe dönüştü

Midyat Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Geleneksel 3. Halkoyunları Yarışması şenliğe dönüştü.

Midyat Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen yarışma 3 gün sürdü. Liselerde 2, ilköğretim okullarında 3 grup olmak üzere 5 grupta toplam 21 okulun yarıştığı yarışmayı binlerce kişi izledi. 

Yarışmanın finalini, Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Garnizon Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Kudret Erkan, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Ağır Ceza Reisi Selfet Giray, İlçe Emniyet Müdürü Musa Tiyek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, Müftü Abdurrahim İnanç ile okul müdür ve öğertmenleri, öğrenciler ve çok sayıda Midyatlı izledi.

Finalde liselerde Söğütlü Çok Programlı Lisesi (ÇPL) ile Şenköy Çok Programlı Lisesi yarışırken, ilköğretim okullarında, Esentepe, Cumhuriyet ve Şenköy İlköğretim Okulları yarıştı.

Liselerde Söğütlü ÇPL birinci, Şenköy ÇPL ikinci ve Kız Meslek Lisesi üçüncü oldu. İlköğretim okullarında ise Esentepe İlköğretim Okulu birinci, Cumhuriyet ilköğretim okulu ikinci, Şenköy İlköğretim Okulu üçüncü oldu.

Finalda birinci olan okulların öğrencilerine Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz kupa ve altın verdi. Finalde yarışan diğer okul öğrencilerine de kupa ve çeşitli hediyeler verilirken, öğrencileri çalıştıran öğretmenlere de başarı belgesi verildi.

Yarışma sonunda konuşan Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, halkoyunları yarışmasına katılan tüm okullara teşekkür ederek, "Önemli olan bu tür yarışmalarda kazanmak değil, katılmaktır. Bizleri keyiflendirdiniz. Hepinizi tebrik ediyoruz" dedi.

Yarışmada birinci olamayan bazı okul öğrencilerinin gözyaşlarını tutamayarak uzun süre ağladıkları görüldü.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2005 Perşembe 09:10:51
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 14:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut yavuz IP: 88.227.14.xxx Tarih : 8.05.2010 12:34:10

bence yolbaşı hiç güzel oynamadı istiklal güzel oynadı yani zeybek grubu