16
Haziran
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Genç işadamlarından iftar

Midyat ilçesinde bir grup genç işadamı bir araya gelerek İmam-Hatip Lisesi pansiyonunda yatılı kalan 100 öğrenciye iftar yemeği verdi. Öğrencilerle birlikte okulun yemekhanesinde iftarlarını açan iş adamları öğrenciler için hazırladıkları geniş menüyle adeta bir yemek ziyafeti verdi.

İşadamları Samir Ak, Şehmus Akdoğan, M. Ali Çelik, Abdulcelil Akpınar, Zennur Arnaslı ve Abdullah Çelik tarafından iftar yemeği verildi. Okul İdaresi ve öğretmenlerinde hazır bulunduğu iftar yemeğinde öğrencilerden 11/A sınıfı öğrencisi Yasin Turan yemek duasını okudu.
İş adamı Şehmus Akdoğan, “Ramazan dolayısıyla öğrencilerimize iftar yemeği vermeyi düşündük. Hem bir hayır işlemeyi hem de öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya gelmeyi uygun gördük. Sağolsun okul idaresi de buna evet dedi ve öğrencilerimize bir yemek ziyafeti verdik. Umarım bu davranışımız başka kişilere de örnek teşkil eder” dedi.

Okul Müdürü M. Şefik Evsen ise, “Genç işadamlarımızın bu güzel düşünceleri karşısında çok duygulandım. Yediklerimiz değil, yedirdiklerimiz bizim için daha önemli. Bu tür hayırsever işadamlarımızın çoğalmasını istiyoruz. Hayır işlemek bir alışkanlıktır. Bu alışkanlığı kazanmak lazım. Toplumumuzda yardıma muhtaç çok insan var. Varlıklı işadamlarımızı bu insanlara yardım yapmaya çağırıyorum. Bu vesileyle okulumuzda öğrencilerimize iftar yemeği veren değerli genç işadamlarımızı kutluyor, tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yemek menüsünde; tavuk eti, etli yeşil fasulye, pirinç pilavı, salata, içecek ve tulumba tatlısı vardı.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 08:56:58
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 13:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?