18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Gülgöze'de Paskalya

Midyatlı Süryani vatandaşlar, Paskalya Bayramı'nı kutluyorlar. Biz de Eğitimci Yazar Muhammed Ali Turabdin’le birlikte Gülgöze (Ayınver) Köyü'ndeki kutlamaları görmek istedik.

Burada 11 Süryani, 25 de Müslüman aile yaşıyor. Köyde Yuhanna Akay’ın evine misafir olduk. Kendileri bizleri en güzel şekilde ağırladılar. Oturmuş, bizlere ikram edilen tatlılarımızı yerken, eve Müslüman ve Süryani vatandaşlar geliyorlar. Onlar da bayramımızı kutluyorlar.

Bu büyüleyici ve etkileyici atmosfer karşısında bizler de ne yapacağımızı şaşırıyor ve içimizden bunun dünyaya örnek olmasını geçiriyoruz.

Din, dil ve ırk ayırımı gözetilmeksizin herkesin bayrama geldiği ve yumurtaları alarak tokuşturduğu bir ortamı görünce, bir an kendimi tutamadım ve gözlerimden iki damla yaş süzüldüğünü farkettim. Bu kardeşlik ve sevgi ortamının ilelebet sürmesini temenni ediyoruz.

Ev sahibi Yuhanna Akay, bu tür ortamların kıymetini bilmek gerektiğini söyleyerek, "Bayramlarımızı kardeşlik ve mutluluk içinde yaşıyoruz. Sevinç ve üzüntümüzü paylaşıyoruz. Ortamımız çok güzel. Rabbimize sürekli dua ediyoruz" dedi.



Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 09:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?