20
Mayıs
2024
Pazertesi
MİDYAT - MARDİN

Gümüş-i zerafet çocukların elinde hayat buluyor

Tarihe beşiklik eden, farklı kültürlere, dinlere ve dillere ev sahipliği yapan ve el sanatlarıyla da farklılığını koruyan Midyat’ımızda unutulmaya ve terk edilmeye yüz tutan “GÜMÜŞ-İ ZERAFET” telkari işlemeciliğini korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak için Midyatlı çocuklar gümüş işlemeciliği ustalığına sevk ediliyor.
Telkari işlemeciliği ile Dünya çapında tanınan Midyat ilçemizde son zamanlarda gümüş işlemeciliğinin gerektiği ilgiye mahzar olması ve talep görmesi Midyatlı kuyumcuları sevindirirken aynı zamanda vatandaşların da çocuklarını bu mesleği öğrenmeye sevk ettiği görülüyor.
Bu çocuklardan birisi Aktaş Kuyumculukta çalışan 13 yaşındaki Josef Aktaş. “Bu sene Lise 1. sınıfa geçen Josef Aktaş, “Beni bu mesleğe sevk eden en büyük etken, dedelerimizden bugüne kadar bizlere ulaştırılan gümüş işlemeciliği sanatının ileriki kuşaklara aktarılması için öğrenmek ve yaşatmak. Bu mesleği çok sevdiğini ve severek çalıştığını belirten Josef Aktaş, yaz tatilini boşta geçirmemek ve ileride bir meslek sahibi olmak için çalışıyoruz. Burada öğrendiklerimizle gümüşe hayat verip değişik şekillerde ürünler yaparak vatandaşın beğenisine sunuyoruz.”
mardin
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 12:59:53
Güncelleme :12 Temmuz 2004 Pazartesi 14:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?