18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Hac kayıtları başladı

Bu yıl hacca gitmek isteyen vatandaşların müracaat işlemlerinin başladığı ve kayıtların 22 Temmuz tarihine kadar süreceği açıklandı.

Diyanet işleri başkanlığın ve şirketlerin planlamalarının yapabilmeleri için hac kayıtlarının erkene yapıldığı belirtildi.

Geçen sene hac kurasına girip, hacca gidemeyenlere kayıt parası almadan öncelik verecek. Kuraların bu yıl ilk defa bilgisayar ortamında çekileceğini belirtti.

Midyat Müftüsü Abdurrahim İnanç, “bu yıl hacca gidecek olanların ilçe müftülüğüne başvurabileceklerini ve ön kayıt yaptırabileceklerini” açıkladı. İnanç, daha önce hacca gidenlerin müracaatları kabul edilmeyeceğini belirterek, "İlk kez hacca gidecek vatandaşların başvuruları ise kabul edilecek” dedi.

Müftü Abdurrahim İnanç, “Başvurmak isteyenlerin kimlik fotokopisi ve Halk Bankası'nda açılan hac hesabına yatırdıkları paraların dekontlarıyla müracaat etmeleri halinde ön kayıt yaptırabileceklerini ve 30–31 Temmuz tarihinde il merkezlerinde noter huzurunda kuralar çekilerek, asil ve yedeklerin belirleneceğini söyledi.

Bu yıl yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten İnanç, "Bizler de cuma hutbelerimizde 'merkezi vaaz' sistemiyle hacla ilgili bilgileri halkımızla paylaşacağız” diye konuştu.

Bu yıl hac mevsimi 12 Kasım 2005–14 Şubat 2006 tarihleri arası olarak tespit edilirken, hac çıkışları 1 Aralık 2005–4 Ocak 2006, dönüşler ise 13 Ocak–14 Şubat 2006 tarihleri arasında yapılacak. Türk hacılar bu yıl deneyimli bir otobüs firmasıyla taşınacak.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 10:38:58
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 14:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?