19
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Halı Saha Futbol Turnuvası

Midyat Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen ve bu yıl 6.'sı düzenlenen Geleneksel Ödüllü Halı Saha Futbol Turnuvası'nın şampiyonu, Midyat Seyitoğlu Turizm oldu. 

Geçen yıl da kıran kırana geçen turnuvada başarılı olarak şampiyon olan Seyitoğlu Turizm, bu yıl da aynı performansı sergileyerek 32 takımı geride bırakarak, 2006 yılının şampiyonu olmayı başardı.
 
Midyat Olimpik Spor Tesisleri'nde yapılan şampiyonluk maçında, ilk defa Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu hazır bulundu. Final maçına, Ağır Ceza Hakimi Şimşek Küyük, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Garnizon Komutanı adına Binbaşı Hasan Civan, Hakim Kenan Türk, taraftarlar ve sporseverler katıldı. Belediye Başkanı Şeyhmus Nasıroğlu, turnuvayı düzenlemekteki amaçlarının insanlar arasındaki kardeşlik, sevgi ve arkadaşlık duygularını pekiştirmek olduğunu belirterek, "19 Mayıs'ta başladığımız turnuvanın başından günümüze kadar katılan bütün takımlara, barışçı yönden Midyat halkına güzel futbol sundukları için teşekkür ederim. Ben, ilk defa bu turnuvaya katılıyorum. Bugüne kadar hiçbir kötü hadise yaşanmadı. Bu nedenle, katılan bütün takımlara ayrıca teşekkür ederim. Midyat'ın tarihi, etnik ve kültürel yapısına yakışır bir şekilde bu turnuvaları düzenlemek, görevimizdir. Tek amacımız, kardeşliği, sevgiyi ve dostluğu daha da geliştirmektir" dedi. 

Çekişmeli geçen final maçında Seyitoğlu Turizm, Şenköy Uğur Marketi 3-0 farklı yenerek şampiyon oldu. Üçüncülük kupasını Aşiyan Internet Cafespor alırken, en centilmen takım kupasını Bozkurtspor aldı. 1. olan takıma kupanın yanı sıra her futbolcuya yarım altın, 2. takıma çeyrek altın, 3. takıma gümüş anahtarlık ile kupaları verildi. 

Turnuvada en centilmen futbolcu Barış Akyüz, en yaşlı futbolcu Seyfettin Mete, en genç futbolcu Veysel Göze, en iyi futbolcu Mansur Sezgin, en iyi kaleci Veysi Alan, gol kralı olan Abdulkadir Dilek ile sağlıkçılar Ferit İlhan, Bekir Kutlu ve Zeki Aypar'a çeyrek altın verildi.
Turnuvanın organizatörleri, hakemler ve saha yöneticileri olarak emeği geçen Ercan Olgaç, Nurullah Yeşilmen, Cemil Mete Ali Oruç, Serdar Uran ve Erhan Gündüz da yarım altın ile ödüllendirildi.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 15:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?