22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

Hatipoğlu’ndan konferans

Kutlu doğum haftası nedeniyle Midyat İlçe Müftülüğü tarafından "Çağımızda Aile ve Gençliğin Problemleri" konulu bir konferans düzenlendi.

Kocatepe İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda yapılan programa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Bakanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu katıldı.

Midyat Kaymakamlığı'na vekâleten bakan Savur Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Belediye Başkan Vekili Tevfik Baysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Musa Tiyek, İl Müftüsü Celal Yıldız, İlçe Müftüsü Abdurrahim İnanç, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, Süryani Cemaati Metropoliti Genel Sekreteri Yusuf Bektaş, parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş konferansı izledi.

Hacı Hasan Gündüz Camii Müezzini (hafız) Bilal Kahraman'ın Kur’an-ı Kerim tilavetinden bir sure okuyarak programın başlangıcını yapmasından sonra açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Abdurrahim İnanç yaptı.

İnanç konuşmasında, "Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayarak sevincimize ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum. Peygamber efendimizin kutlu doğumunu anmak ve anlamak, her Müslüman fert için bir görev ve aynı zamanda büyük bir bahtiyarlıktır. Günümüz insanının hayatın tüm yönleri itibariyle onun örnekliğine ve manevi önderliğine muhtaç olunduğunu bugün herkes tarafından kabul edilmektedir" diye konuştu.

İl müftüsü Celal Yıldız da konuşmasında, "Günümüz insanının Peygamber efendimizin ahlakı ve sünneti örneklik ve manevi rehberine ihtiyacı vardır. Kan, şiddet, terör ve savaşların pençelerinde inleyen dünyamızı, kin nefret ve intikamın yerine sevgi muhabbet ve rahmete dönüştüren sevgili peygamberimizin sıcak soluğuna yüklü mesajına her zamankinden daha çok bugün ihtiyaç var. Geçim telaşı, gelecek kaygısı, bencillik, mevki ve gücün sanal mutluluğu ya da yoksulluğun yol açtığı umutsuzluk gibi olumsuzluklar karşısında insanlığın onun mesajına, onun tanımanın ve sevmenin sağlayacağı güven ve huzur ortamına şiddetle ihtiyacı var" dedi.

Hatipoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dünyanın her yerinde bugün bir koşu var peygamber efendimize. Zaman ilerledikçe, insanın ihtiyaçları artıkça sevgiliye olan muhabbet çığ gibi büyüyor. Bundan 10 yı önce insanımız böyle değildi. Yeryüzünde ondan daha büyük bir inkılâbı gerçekleştiren hiçbir kimse yoktur. Sevmeyi ve sevilmeyi hak ediyor. Dini televizyonlardan ve tartışma programlarından değil, tefsir ve sünnetten öğrenelim, televizyonlarda çok gereksiz tartışmalar oluyor. Peygamber efendimiz pazartesi günü doğdu, ilk vahiy pazartesi günü geldi ve pazartesi günü de vefat etti. Vuslat ta pazartesi günüydü. Gençlerden namaz için kendilerine söz vermeleri istendi ve peygamber efendimizin son sözlerinin birincisi 'namaz', ikincisi 'kadınların hakkı' ve üçüncüsü de 'idare ettirmenize merhamet edin' oldu."

Daha sonra liseler ve ilköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 23:36:11
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 09:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?