23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Haydi çocuklar spora

Midyat Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Yaz Spor Okulu' bu yıl da açıldı. İlçede iki yıldır açılan ve geçen yıl 600 öğrencinin kayıt yaptırdığı okula, bu yıl bini aşkın öğrencinin başvurması bekleniyor.

Üç ay açık kalacak olan kurs sonunda başarılı olan çocuklar Şanlıurfa GAP Şenlikleri'nde yarışacak.

07–17 yaş arasındaki çocukların başvurabildiği okulda çocuklara futbol, boks, hentbol, voleybol, basketbol, vücut geliştirme, yüzme ve karete dallarında eğitim verilecek.

Haftada altı saat eğitim verilecek olan kursun Salı, Perşembe ve Cumartesi günlerinde açık olacağı belirtildi.

Okulda yüzme hariç diğer branşlarla ilgili eğitimin Kapalı Spor Salonu'nda verileceği bildirilirken yüzmenin ise Matiat Turistik Tesisleri'nde yapılacağı açıklandı.

Midyat Belediyesi Yaz Spor Okulu Sorumlusu Şehmus Gümüş yaptığı açıklamada, “Bizler bu okulu açarak çocukların tatillerini boş geçirmeyerek spor öğrenerek değerlendirmelerini istiyoruz. Sağlıklı yaşamanın ilk şartı spor yapmaktır. Burada çocuklarımıza beden öğretmenleri tarafından seçtikleri spor dalıyla ilgili eğitim veriliyor. Amacımız çocuklarımızı sokaklardan kurtarıp onlara faydalı olacak sporu sevdirmek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır” dedi.

Murat Ceylan ise, geçtiğimiz yıl çocukların burada iyi bir eğitim aldıklarını belirterek, "Çocuklar, kursun bitmesini istemediler. Genç kızlar çok büyük ilgi gösterdiler. Bu yılda bu ilgiyi gördük. Bütün çocuklarımızı bu kursa kayıt yaptırmaya çağırıyoruz. Spor çok güzel bir alışkanlık ve bizler bu alışkanlığı daha çocukken kazandırmak istiyoruz ki, çocuk büyüdüğünde bunu hayatının tümüne yansınsın” diye konuştu.

Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 14:31:55
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 17:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?