18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

“Haydi Kızlar Okula” kampanyasında büyük başarı

Midyat genelinde çeşitli sebeplerle eğitimlerine devam edemedikleri tespit edilen 493 çocuğun aileleriyle yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi. Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ve UNICEF destekleriyle yürütülen “Haydi Kızlar Okula” kampanyasında Midyat’ta başarı sağlandığı ve 264 çocuğun tekrar okula döndüğü bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Midyat Kaymakamı Yılmaz, 2005–2006 Eğitim-Öğretim Yılı'nda okula gönderilmeyen hiçbir çocuk kalmayacağının altını çizerek, çalışmalara şimdiden başlanacağını söyledi.

Yılmaz, “Bizler okula devamı sağlanan öğrencilere giyim yaparak onlara destekçi olduk. Hiç kimse 'çocuklarımızı özellikle de kız çocuklarını maddi imkânsızlıklar nedeniyle gönderemiyorum' demesin bizler Kaymakamlık olarak onlara gereken tüm yardımı yapacağız” dedi.

'Bugünün çocukları yarının anneleridir' diyen Kaymakam Yılmaz, velilere seslenerek; "Çocuklarımızı kız-erkek ayırımı yapmadan okula gönderelim ve eğitim almalarını sağlayalım. Hiç kimse cahil kalmasın. Cehalet en büyük düşmandır bunu ancak eğitimle yenebiliriz. İleride çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde durmaları hiç kimseye muhtaç olmadan bir iş sahibi olmaları daha önemlisi kız çocukların bir ebe, hemşire ve öğretmen olmalarını kim istemez ki ?diye konuştu.

Öte yandan 2004–2005 Eğitim öğretim yılında Haydi Kızlar okula kampanyasında kızların okullaşmasında büyük çaba gösteren öğretmenler Aydın Üstün, Faruk Baştuğ ve Zeyni Akçay’a İlçe Kaymakamı Mustafa Yılmaz tarafından takdir belgesi verildi.

Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 08:29:54
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 12:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?