28
Mayıs
2024
Salı
MİDYAT - MARDİN

Hayırsever işadamından eğitime destek

Midyat’a yaptığı birçok hizmetle halkın gönlünde taht kuran İşadamı Faysal Aslan, şimdi de 100 kişilik kız öğrenci yurdunun yapılması için 1321 metrekarelik arsasını bağışladı. 

Cumhuriyet Mahallesi Batman Yolu üzerinde inşaatına başlanan yurdun çalışmaları devam ediyor. 

Eğitimsiz bırakılan bir gençliğin en önemli sorun olduğunu vurgulayan İşadamı Faysal Aslan, eğitim sorununun ortadan kaldırılması için büyük yatırımların yapılması gerekmektedir. Eğitim için atılan her adımın yanında olacağız ve destek vereceğiz.” dedi. 

Aslan: “Yarınlarımızı emanet edeceğimiz genç kuşakların bilimsel düşünme yetisine sahip, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, topluma karşı sorumluluk duyan, etkili iletişim kurabilen, yapıcı, yaratıcı ve üretken bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.” Aslan şöyle devam etti: “Kızların eğitilmesi ve özellikle de okullaştırılması için yapılan yurdun büyük katkısı olacaktır. Sizler bir kızı yetiştirdiğiniz zaman bir aileyi yetiştirmiş oluyorsunuz. Kızların eğitimi söz konusu olunca içim sızlıyor. Çünkü vatandaşlar çocukları arasında ayırım yapıyorlar. Bu da doğru bir tutum değildir. Buradan ailelere sesleniyorum; kız veya erkek ayırımı yapmadan çocuklarınızı okula gönderin. Onları eğitimden yoksun bırakmayın. 

Sayın Kaymakamız Mustafa Yılmaz eğitime çok büyük önem veriyor. Genç kızların okullaşmasında çok büyük gayretleri var. Tüm Midyatlılar adına kendisine teşekkür ediyorum ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bağışçıları Ergün Öner ve Mehmet Öner kardeşlere de inşaatı devam eden Yurt inşaatı için yaptıkları destekten dolayı minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.
MEhmet Halis İŞ - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2006 Cumartesi 10:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
süreyya anıt IP: 85.107.93.xxx Tarih : 22.07.2006 23:43:00
sayın işadamı faysal aslana çok teşekkür edeim eğitime önem verdiği için.