22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

Her yaştan insana ücretsiz bilgisayar kursu

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Midyat Öğrenim Birimi tarafından yetişkinlere ücretsiz bilgisayar eğitimi verilecek. Bir aylığına açılacak olan kursa her yaştan kız ve erkek kursiyer katılabilecek.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Midyat Şubesi, bir ilke daha imza atıyor. İlçede açılacak bilgisayar kursu ile, her yaştan katılımcıya ücretsiz eğitimi verilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Midyat Birim Sorumlusu Kadir Kurt, amaçlarının bilgisayar kullanmasını bilmeyen yetişkin bırakmamak olduğunu söyledi.

Yıl boyunca birimde eğitim gören çocuklara bilim, sanat, teknoloji, matematik, fen bilgisi ve coğrafya konularında eğitim vererek onların bu alanlarda gelişmelerini sağlamada önemli bir görev üstlendiklerini açıklayan Kurt, “Bizler birimde yetişkinlere de eğitim vermek istedik ve onlar için ücretsiz bilgisayar kursu açmayı kararlaştırdık. Bölgemizde hala bilgisayar kullanmayı bilmeyen gençlerimiz var. Onların bu eksiklerini gidermek ve en azından bilgisayarın temel bilgilerini öğretmek istiyoruz" diye konuştu.

Kurt, “Gönüllülük bizim için sosyal bir sorumluluk ve bu sorumluluğu yerine getirmek isteyen bütün herkesi gönüllü olmaya çağırıyoruz, gençlerin değerli zamanlarını boşa geçireceklerine birime gelerek çocuklarımıza bir şeyler vermek, onları eğitmek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü onlar bizim yarınlarımız geleceğimi onlara teslim edeceğiz. Onları en şekilde eğitmek lazım” dedi.

Kursta yetişkinlere, bilgisayar öğretmenleri tarafından haftada 6 saat eğitim verilerek , bilgisayar kullanmalarını sağlayacak temel bilgiler öğretilecek.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 10:29:51
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 12:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?