19
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

'Hikaye-i Kaymakam' perde dedi

Haluk Işık’ın yazıp yönettiği Hikaye-i Kaymakam isimli tiyatro oyunu 05 Aralık 2004 tarihinde Vali Kemal Nehrozoğlu ilköğretim okulu Konferans Salonunda  gösterimi yapıldı.
 
Midyat Kaymakamlığı’nın organize ettiği tiyatro gösterisi, Adım Tiyatrosu tarafından sahnelendi. İki seans şeklinde gösterimi yapılan oyun yaklaşık 1000 kişi tarafından seyredildi.
Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz  ile Garnizon Komutanı P.Kur.Kd. Alb. Kudret Erkan oyunu izleyenler arasında yerini aldı.
 
Hikaye-i Kaymakam isimli tiyatro oyunu, idealist bir kaymakamın hayat hikayesinin mizahi  bir üslupla sahneye uyarlanarak  gösterimi yapıldı.
 
Oyun bitiminde bir konuşma yapan oyuncu Ercüment Balakoğlu, “birçok yere gittiklerini bunların içinde ilk defa Midyat’taki gibi oyunu algılayarak izleyen öğrencilerle karşılaştıklarını, bundan da çok etkilendiklerini belirterek, bunların bu şekilde yetişmesinde büyük emek sarf eden veli ve öğretmenlere teşekkür etti.
 
Daha sonra vatandaşlar oyuncu Ercüment Balakoğluyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Öte yandan fotoğraf çekimi esnasında Midyat Kız Meslek Lisesi 9-A sınıfında  eğitime devam eden fiziksel özürlü Azize Akan’ı gören oyuncu Ercümen Balakoğlu bu öğrenciye imzalı bir fotoğrafını ve Tonton dedenin masalları CD‘si ni hediye etti.
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 09:41:52
Güncelleme :18 Aralık 2004 Cumartesi 10:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?