27
Mayıs
2024
Pazertesi
MİDYAT - MARDİN

İç savaş çıkabilir!

MİDYAT'TA DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI HAFTASI DOLAYI İLE KONFERANS

Mardin'in Midyat ilçesinde Eğitim Sen temsilciği tarafından Demokrasi ve İnsan Hakları Haftası dolayısıyla konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Taraf gazetesi yazarlarından Hilal Kaplan katıldı.

Konferansa Taraf yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın da katılması beklenirken Kütahyalı, uçağı kaçırmasından dolayı konferansa konuşmacı olarak katılamadı. Hilal Kaplan, yaptığı konuşmada DTP ve AK Parti'nin demokratik açılım ile ilgili süreci okuyamadıklarını iddia etti. Kaplan, AK Parti'nin açılım konunda çok büyük risk almasına rağmen bazı konularda cesur adımlar atmadığını söyledi.  DTP'nin de terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinden siyaset yaptığını belirten yazar, CHP ve MHP'nin de bu süreçte basit ve sığ söylemleri aşamadığını söyledi. "O yüzden onları eleştirme ve haklarında konuşma gereği bile duymuyorum" diyen Kaplan, "Korkarım 90'lı yıllardan daha kötü bir durum ile karşılaşmayız. Öyle sanıyorum ki önümüzdeki süreçte bir iç savaş çıkabilir" dedi.

Kocatepe İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan, İnsan Hakları ve Demokrasi konulu etkinlik, elektriklerin kesik olması, kaloriferlerin de çalışmamasına rağmen büyük ilgi gördü. Konferansa Süryani Kültür Derneği'nin de katılması dikkat çekti. Kaplan, daha sonra soru cevap şeklinde dinleyicilerle sohbet etti.

MİDYAT'TA DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI HAFTASI DOLAYI İLE KONFERANS
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 10:36:01
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 18:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?