22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

'İyotlu tuz' uyarısı!

Midyat İlçe Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklamada vatandaşın İyotlu tuz kullanması yönünde daha hassas davranması gerektiği belirtildi.

İlçe Tarım Müdürü Sabahattin Ayyıldız yaptığı açıklamada, piyasada satılan kaya tuzunun sağlıksız olduğunu, bu durumun önüne geçmek için halkı bilgilendirmek gerektiğini söyledi.

Ayyıldız, iyotlu tuzun kullanılmaması halinde, vücutta çeşitli hastalıkların baş göstereceğine dikkat çekerek, tuz alırken mutlaka poşetin üzerinde 'iyotlu' ibaresinin bulunmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Aksi takdirde iyot yetersizliğinden ileride doğabilecek hastalıkların önüne geçilemeyeceğinin altını çizen Ayyıldız, ”İyotlu tuz insan vücudunda çok az bulunan normal büyüme ve gelişme için gerekli olan bir mineraldir. Ülkemizde besinlerin yetiştiği toprak ve sudaki iyot yetersizliği nedeniyle kişilerin günlük ihtiyaçları karşılamaları için iyotlu tuz kullanmaları gerekir" diye konuştu.

Ayyıldız, vücutta iyot eksikliğini sebebiyle, düşük, ülü doğum, zeka geriliği, sağırlık, cücelik, guatr,  ve öğrenmede güçlük gibi çeşitli hastalıkların baş gösterebileceği uyarısında bulundu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 11:01:44
Güncelleme :8 Temmuz 2005 Cuma 16:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?