1
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

İzcilerden kardeş ülkeye yardım

Milli Eğitim Bakanlığının Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı İzcileri öncülüğünde başlatılan doğal afetlere destek organizasyonuna Midyat Anadolu Lisesi İzcileri de destek verdi.

Midyat Anadolu Lisesinden okuyan öğrenciler Pakistan depreminde vatandaşlara yardımda bulunmak için gıda kampanyası başlattılar.

Anadolu İzcileri Ünite Liderleri Hasan Çelik ve Zeynettin Demirel öncülüğünde Barış ocağı izcileri gıda yardımı kampanyası başlattılar. İki haftalık kampanya sonrasında 2,5 ton kuru gıda toplandı. Okulda okuyan öğrencilerinde destek verdiği kampanyada velilerde destek çıkarak çeşitli esnaf ve evlerden yardım topladılar.

Okul Müdürü Yusuf Günay, “doğal bir afet sonucu binlerce insanını kaybeden kardeş ülke Pakistan için böyle bir kampanyanın başlatılmasını çok anlamlı buluyorum. Bizlerde Anadolu Lisesi Barış Ocağı İzcileri olarak imkanlar ölçüsünde yardım toplayarak Pakistan’daki kardeşlerimize ulaştıracağız. Bu tür yardımlara tüm halkımızın destek çıkması ve yardım yapmaları gerekmektedir.”

Toplanan yardımlar Kızılay başkanlığına teslim edilecek, Kızılay Kanalıyla Kurban Bayramı öncesi deprem bölgesine ulaştırılacağı bildirildi.

Mehmet Halis İŞ/KentHaber/Midyat
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 08:37:21
Güncelleme :12 Aralık 2005 Pazartesi 01:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?