18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Japon turistin Midyat aşkı

Mardin'e ilk kez 3 yıl önce gelen Katoro Kato adlı Japon turist, "Artık her yıl Türkiye'ye geliyorum. Midyatlıların arasında yabancılık çekmiyorum" dedi.
 
Katoro Kato (35), her yıl ziyaret ettiği Türkiye'de özellikle Midyat ve Savur İlçeleri'ni geziyor. Bu yıl ülkemize dördünce defa gelen Kato, gezi için özellikle Midyat ve Savur'u seçme nedeninin, halktan gördüğü yakın ilgi ve sevgiden kaynaklandığını söyledi. Vatandaşların yoğun ilgisinden hayli mutlu olan Japon turist, Midyatlıların arasında yabancılık hissetmediğini sempatik tavırlarıyla gözler önüne seriyor.
 
Tanıyan herkesin kendisine 'Kato' yerine 'Hasan' ismiyle hitap etmesini isteyen Katoro Kato, Türkiye'ye her yıl gelmeye devam edeceğini ve yeni dostluklar edineceğini belirtti. Kato, "Buralarda olmaktan çok mutluyum. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Japonya'dan da buraya arkadaşlarımın gelmesi için çalışıyorum. Bu sene bir arkadaş ile birlikte buraya geldim. Tanıdığım herkese buraları anlatıyorum" dedi. Kato, Amasya, Kapadokya, Şanlıurfa, Bartın ve Konya'yı da gezeceğini sözlerine ekledi.
Selahattin Erol
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 22:24:23
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 14:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?