26
Mayıs
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Kadınlara özel çamaşırhane

MİDYAT'TA KAYMAKAMLIK'TAN KADINLARA YÖNELİK ÇAMAŞIRHANE

Mardin'in Midyat Kaymakamlığı fakir, dul ve yaşlı ailelerin kullanımına sunulmak için çamaşırhane kurdu.

Örneği Avrupa'daki kentlerde olan halka açık modern çamaşırhane Midyat'ta faaliyete girdi. Bağlar Mahallesi'nde kadınlar, genç kızlar ve yoksullar için inşa edilen 4 katlı Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde (ÇATOM) açılan çamaşırhane yoksulların yüzünü güldürecek. Midyat Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Fatih Akkaya, ÇATOM merkezlerindeki etkinlikleri yakından takip ederken özellikle çamaşırhanelerde incelemelerde bulundu. Kaymakam Akkaya, merkezdeki hanımlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Kaymakam Akkaya, ÇATOM merkezlerindeki çamaşırhanelerden dar gelirli ailelerin yararlanabildiğini vurgulayarak, bölgede evinde henüz çamaşır makinesi olmayan aileler olduğuna dikkati çekti. Bu hizmetlerden kadınların çok memnun kalacağını ifade eden Akkaya, "Amacımız, sağlıklı, sürdürülebilir, kentleşme ve sosyal hizmet anlayışıyla halkımıza hizmet etmek. Bu doğrultuda halkımıza daha iyi hizmet edebilmektir. Özellikle maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için çamaşırhane hizmetleri ile gerçekleştiriyoruz. ÇATOM'da ayrıca eğitime dönük aktivitelerimizi giderek arttıracağız" şeklinde konuştu.

Akkaya, ÇATOM'daki bilgisayar, taş atölyesi, biçki-dikiş kursunu, boyama odası ve okuma-yazma bölümlerini inceledi. Buradaki yetkililerden çeşitli bilgiler aldı. Ardından Kaymakam Akkaya, "Maksat kadınlarımızın el emeği göz nuru çalışmalarını ÇATOM gibi bir binaya getirmek, onlarla da iletişimi sağlamak. Burada çamaşır yakarken beklemek değil, onlarla sohbet edecek belki de bilgisayar kursuna katılacak. Okuma-yazması yok ise okuma-yazma kursuna gidecek. Hem burada çamaşır yıkanacak, hem de orada kendine bir şeyler katacak. Öğrenebilme fırsatı olacak. Amaç da o zaten" şeklinde konuştu.

Midyat merkezde oturan köylerden göç eden ve evinde çamaşır makinesi olamayan ailelere hizmet edecek olan çamaşırhane için, kart vereceklerini belirten Akkaya, "O kart sahipleri yararlansınlar istiyoruz. Köye dönüş ve rehabilitasyon kapsamında yapılan bu projede, elektrik, su, deterjan hepsini karşılayacağız. 10 çamaşır makinesi ile 10 kurutma makinesi aldık. 45 dakikada 1 saatte çamaşırlarını yıkayacak, kurulayacak evine ütülemeye götürecek. Kadınlar memnun kalırlarsa biz de memnun kalacağız" dedi.

ÇATOM bilgisayar öğretmeni Pınar Arslan ise, maddi durumu iyi olmayan hanımlar çamaşırlarını buraya getirerek, buradan faydalanacaklar, uygulanması çok güzel olduğunu belirterek, "Maddi durumu iyi olmayanlar için büyük bir destek oldu. Yapanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Köye dönüş yapan kadınlara yönelik olduğunu belirten Songül Aksoy da, "Temizlik açısından çok güzel bir uygulama. Çamaşırlarını yıkayıp, kuruttuktan sonra çamaşırlarını alıp sadece evde ütüleyecek. Hizmete giren çamaşırhanede; 10 çamaşır makinesi, 10 kurutma makinesi ve 1 personel görev yapacak. SYDV tarafından yapılan çamaşırhane yaklaşık 26 bin TL ye mal oldu. ÇATOM'daki çamaşır hane açılışına Kaymakam Fatih Akkaya'ın yanı sıra Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, Sosyal Yardımlaşama Vakfı Müdürü (SYDV) Orhan Günel, Müftü Abdurrahim İnanç, Sağlık Grup Başkanı Doktor Ziver Dirican, İlçe Tarım Müdürü Süleyman Kaya, Milli Eğitim Şube Müdürü M. Salih Arslan, daire amirleri ile vakıf çalışanları ile ÇATOM görevlileri katıldı.

MİDYAT'TA KAYMAKAMLIK'TAN KADINLARA YÖNELİK ÇAMAŞIRHANE
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 12:19:00
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 14:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?