23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Kaymakamdan anlamlı teşvik

Midyat ilçesine bağlı Narlı köyünde açılan olan Okuma Yazma Kursu'na katılan genç kızlara diplomaları Midyat Kaymakamı Mustafa YILMAZ tarafından verildi.

İlçede göreve başladıktan bu yana bir yıllık zaman zarfı içinde sürekli birçok ilkeye imza atan Kaymakam Mustafa YILMAZ, Narlı köyünde okuma yazma kursunu açarak, bu yeniliklerine bir yenisini daha ekledi.

Okuma yazma kursuna kayıt yaptıran 29 kız öğrenci kursu başarıyla bitirerek diplomalarını almaya hak kazandılar. Köyde düzenlenen törenlere kız öğrencilere diplomaları Kaymakam Mustafa Yılmaz tarafından verildi.

Yılmaz burada yaptığı konuşmada, cahillik ülkemizin kaderi olmadığını vurgulayarak, "Çeşitli nedenlerle çocuklarını okula gönderemeyen birçok aile var. Bunlar ya çevre baskısından, ya da maddi sıkıntılarından dolayı çocuklarını okula gönderememiş veya okuldan almak zorunda kalmışlar. Günümüzde çevre baskısı toplumun bilinçlenmesi ile son bulmuştur” dedi.

Yılmaz, fakir vatandaşlarımızın maddi sıkıntılarını Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Haydi Kızlar Okula Kampanyası ve Şartlı Nakit Transferi Projesi (ŞNT) ile gidermeye çalıştıklarını hatırlatarak, "Çocuklarını bu kursa yazdıran ve destek veren aileleri kutluyorum” diye konuştu.

Köylünün sorunlarını dinleyip kendilerinden köyün genel durumu hakkında bilgi alan YILMAZ, kursu bitiren 29 öğrenci ile bazı vatandaşlara gıda yardımında bulundu.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 09:52:38
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 11:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?