23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Kaymakamlık taş atölyesi yeni binasına taşındı

Kaymakamlık tarafından 7 yıl önce hizmete açılan Taş İşleme Atölyesi, yeni binasına taşındı. İşlenen taşları yurtiçinde olduğu kadar, yurtdışında da büyük ilgi gören atölye, çok daha modern bir binaya kavuştu.
 
450 metrekare alan üzerinde kurulan yeni bina, 50 milyar liraya maloldu. Modern bir şekilde inşa edilen atölyede, yemekhane ve soyunma odası da bulunuyor. Çalışanlara rahat bir ortam oluşturulması için tüm ayrıntıların düşünüldüğü binada, ürünlerin sergileneceği bir stand da bulunuyor. Sipariş vermek isteyen vatandaşlar, işlenmiş canlı desenli taş modellerini buradan seçebilecekler.
 
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, "İlçemizde ölmeye yüz tutmuş taş işlemeciliği sanatını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz" dedi. Yılmaz, taş işlemeciliğinin ilçede önemli bir gelir kaynağı haline geldiğine dikkat çekti.
 
Açılışı, Midyat eski Kaymakamı Feyzullah Özcan tarafından yapılan atölye, 14 kişiye istihdam sağlıyor. Bu atölyenin ardından ilçede taş işleme alanında 8 atölye daha açıldı.
 
Mehmet Halis İş
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 08:25:34
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 14:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?