1
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Kaymakamlıktan tiyatro şöleni

Midyat Kaymakamlığı'nın ilçedeki kültürel ve sanatsal faaliyetlere destek vermek amacıyla gösterime sunduğu İstanbul Adım Tiyatrosu’nun "Memleket İstasyonu" adlı oyununu büyük beğeni topladı. Gündüz öğrencilere sergilenen oyun, akşam büyükler için sahneleniyor. 

Haluk Işık tarafından yazılıp yönetilen ve Adım Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen oyunu izlemek için gelen tiyatro severler, Vali Kemal Nehrozoğlu Kültür Salonu’nu tıklım tıklım doldurdu. İzleyicilerden büyük alkış alan oyundan sonra Kaymakam Mustafa Yılmaz oyuncuları tebrik ederek oyuncu Ercüment Balakoğlu’na plaket verdi.
 
Memleket İstasyonu isimli tiyatro oyunu; 30 Ağustos, 9 Eylül, 29 Ekim ve 23 Nisan’da kalkan trenlerden yana olan olağanüstü yolculukları düşündürmeyi hedefleyen içtenlikli bir çağrı oldu. Oyunun teması; ulusal duruş, evrensel değerlerin savunulması, insana saygı, demokrasi, yurtseverlik, çağdaşlık ve aydınlanma gibi değerlerden oluşuyor. 

Öte yandan, Türkiye'nin helge (hiçbir araç olmadan elle değişik figürler eşliğinde saz çalan) üstadı olan Muzaffer Özdemir'in gösterisi de oyuna ayrı bir renk kattı.
Mehmet Halis İş-Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2006 Pazartesi 07:47:19
Güncelleme :24 Mayıs 2006 Çarşamba 11:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?