25
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Kızılay kan bağışı çadırı kurdu

KIZILAY MİDYAT'TA KAN BAĞIŞI ÇADIRI KURDU

Türkiye Kızılay Derneği Güney Anadolu Bölgesi Kan Merkezi Midyat'ta kan bağışı çadırı kurdu.

Türk Eğitim-Sen'in düzenlediği kan bağış kampanyası büyük ilgi gördü. Midyat Belediyesi Atatürk Meydanı'nda kurulan kan bağışı çadırına vatandaşlar yoğun ilgi gördü. Türk Eğitim-Sen Midyat Temsilcisi Ömer Açıkgöz, "Bilindiği gibi kan insanda olan ve yapay olarak üretilemeyen hayati bir maddedir. Sağlığı ve sıhhati yerinde olan vatandaşlarımızı kampanyaya destek olmaya, kan vermeye çağırıyorum" dedi.

Türk Eğitim Sen Midyat Temsilcisi Ömer Açıkgöz ile birlikte, yardımcıları Nadir Oğlankaya, Olgun Yücel, sendika üyeleri, Midyat Kızılay Derneği Başkanı Murat Aykat, Şoförler Odası Başkanı Genel Sekreteri Behçet Ceylan ve çok sayıda vatandaş kan bağışında bulundular. Türk Kızılay Güney Anadolu Bölgesel Kan Merkezi Bölge Planlama Uzmanı Vildan Öz, "Sağlık problemleri bulunmayan ve 18 yaşını doldurmuş tüm vatandaşlarımızın 3 ayda bir kan vermelerinde bir sakınca bulunmamaktadır. Kan bağışından önce

yapılan doktor muayenesinde kanı düşük (anemi) olduğu saptananlardan hiçbir şekilde kan alınmamaktadır" dedi.

Kan verirken çok özel bir mutluluk duyduğunu ifade eden M. Beşir Uzuner, bugüne kadar kan bağış anonslarına duyarsız kalmayarak yardımcı olduğunu söyledi.

Kan bağışı sonrasında AIDS, Hepatit C, Hepatit B, frengi testi ve kan grubu testlerinin de ücretsiz yapıldığını, bağışlanan kanların gerekli tetkikler yapıldıktan sonra talasemi, hemofili, anemi ve lösemi hastalarında kullanıldığını dile getiren Kızılay yetkilileri, "Kan hizmetlerinde biz gereken hassasiyeti göstermekteyiz. Vatandaşlarımızdan gereken ilgiyi göstermelerini bekliyoruz. Unutmasınlar ki bir ünite kan bir hayat kurtarabilir" diye konuştular.

KIZILAY MİDYAT'TA KAN BAĞIŞI ÇADIRI KURDU
KIZILAY MİDYAT'TA KAN BAĞIŞI ÇADIRI KURDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 13:47:01
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 19:36:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?