23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Küçük sürücüler ehliyet sahibi oldu

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuklar için yaptırılan “Trafik Eğitim Pisti” ile "Taş İşleme Kursu" törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Mardin İl Emniyet Müdürü İsmet Taşhan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kudret Erkan, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Ağır Ceza Reisi Selfet Giray, İlçe Emniyet Müdürü Selfet Giray, Bilde Belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Midyat Emniyet Müdürlüğü tarafından hizmete açılan Trafik Eğitim Pisti'nin açılış töreninde konuşan Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, “Çocukların küçük yaşta trafik eğitimi görmelerinin ileride onlara büyük fayda sağlayacak" dedi. Yılmaz, pistin açılışını yapan Emniyet Müdürü'ne teşekkür etti.

Açılışlar için Midyat‘a gelen Mardin il Emniyet Müdürü İsmet Taşhan da yaptığı konuşmada, “Ülkede meydana gelen trafik kazalarının maddi ve manevi zararlarını hatırlatarak, bir yılda ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında oluşan maddi zararın Marmara depreminden daha fazla olduğunu vurguladı. Taşhan, “Bu tür pistlerle çocuklarımıza küçük yaşta trafik eğitimi vererek bilinçlendirmek amacındayız" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Vekili Musa Tiyek de yaptığı açıklamada, “Polisten korkan değil, polisi seven ve polisle çalışan çocuk imajını oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından ilk uygulamalı trafik eğitimine başlandı. Ayrıca ilk kursiyer öğrencilere protokol tarafından sürücü belgeleri verildi.

Taş İşleme Kursu Açıldı

Ardından Midyat Kaymakamlığı Taş Atölyesi'nin açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Kaymakam Yılmaz, artık taş işlemeciliği ciddi bir gelir kaynağı haline geldiğini vurguladı. Bu alanda yetişmiş elemana ihtiyaç olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bizler de bir kurs açarak, taş işlemeciliği yapan yerlere eleman yetiştirmek ve işsiz gençlerimizi de iş sahibi yapmak istedik" dedi.

Kursta neler yapılacak

Atölyede hediyelik eşya yapılacağı belirtildi. İlk etapta 20 kişinin katıldığı kurs, 1 ay sürecek. Kursiyerlere taş işlemenin tüm incelikleri anlatılacak. Kurs bitiminde katılımcılara sertifika verilecek. İlk etapta şamdanlık yapacak olan kursiyerler, daha sonra küllük, kahve fincanı, vazo, isimlik, mücevherat kutusu, fotoğraf çerçevesi, ayna çerçevesi, çam kulesi ve minare yapımı gerçekleştirecek.

Mehmet Halis İş
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 09:49:39
Güncelleme :1 Mart 2005 Salı 11:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?