18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Kur’an Kursu öğrencilerini mezun etti

Midyat ilçe Müftülüğünü 2004–2005 yılı içinde ulu Cami Kur’an kursu ile Yolbaşı Beldesi Kuran kurslarında eğitim gören öğrencilere kurs bitirme belgesi verildi. İlçe Müftüsü Abdurrahim İnanç, “Bu gençlerimiz bir yıl boyunca çalışmış ve bu belgeyi almaya hak kazanmışlardır” dedi.

Ulu camide düzenlenen törenle kurs gören öğrencilere belgeleri ilçe Müftüsü tarafından kendilerine takdim edildi. Kuran kursunda eğitim gören öğrencilerin yanı sıra, İlçe Müftüsü Abdurrahim inan, Vaiz Üzeyir Yavaş Kuran kursu öğretmenleri veliler ile bazı vatandaşlar katıldı.

Kuran’ı kerim’den bir aşrın okunmasının ardından ilçe Müftülüğü ilahi korosu birbirinden güzel ilahileri seslendirdikten sonra mezun olmaya hak kazanan öğrencilere mezuniyet belgeleri İlçe Müftüsü İnanç tarafından verildi.

Belge dağıtım esnasında bir açıklama yapan Müftü İnanç, “bugün 45 bayan ve 25 erkek öğrenciyi mezun ettiklerini dile getirerek, ilçe genelinde 4 kuran kurslarının bulunduğunu bu sayıyı Acırlı, Söğütlü, Çavuşlu Beldeleri ile Midyat Merkezde de bir Kurs daha açarak bu sayıyı yükselteceklerinin müjdesini verdi.

İnanç, “Gençlerimiz bir kuran kursunda öğrenilebilecek bilgilerin azamisini öğrenmiş bulunmaktadırlar. Şuan öğrencilerimiz vermiş olduğumuz eğitim sayesinde bilgi birikimi olarak bir imamın düzeyine gelmişler. Bizler kursta kendilerine bilginin anahtarını verdik. Bu öğrencilerin önleri açık daha çok okuyacaklar ve istedikleri makama ulaşacaklar" diye konuştu.
Program bitiminde davetlilere çeşitli ikramlara bulunuldu.

Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 22:54:40
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 12:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?