22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

Kur'an ve ezan okuma yarışması

Midyat İlçesi İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencileri arasında "Güzel Kur'an-ı Kerim ve Güzel Ezan Okuma Yarışması" düzenlendi. 

İHL salonunda yapılan yarışmayı veliler de izledi. Yarışma, 'Güzel Kur'an-ı Kerim Okuma' ve 'Güzel Ezan Okuma' olmak üzere iki kategoride yapıldı. 

Midyat İHL öğrencilerinin katıldığı yarışmada, finale kalan 20 öğrenci yarıştı. Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasına 9 öğrenci katılırken, ezan okuma yarışmasına da 11 öğrenci katıldı. Lisenin Müdürü M. Şefik Evsen, öğrencilerin başarı ve heyecanlarını arttırmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Öğrencilerin mesleki, eğitim ve öğretim konusunda bilgi, beceri ve özgüvenlerini sağlamak amacındayız. Meslek konusunda başarılarını perçinlemek ve müsabakalarda Mardin'i en güzel şekilde temsil etmelerini sağlamak istiyoruz" dedi. 

Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında Rıdvan Gültekin birinci olurken, Muhammed Çiçek ikinci, Yasin Bilik üçüncü oldu. Ezan okumada ise, Nurettin Aytimur birinci, Abdurrahman Biryan ikinci, M. Zeyni Kaya üçüncü geldi. Birinci gelen öğrenciler, Mardin'de il genelinde yapılacak olan yarışmaya katılacak. Dereceye giren öğrencilere çeyrek altın, Kur'an-ı Kerim, kitap ve çeşitli hediyeler verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 10:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?