23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Liseliler Kutlu Doğum Haftası'nı kutladı

Midyat İmam Hatip Lisesi'nde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen programa öğrenci ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Manevi duyguların ön plana çıktığı programda güzel anlar yaşandı.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in Kutlu doğumlarını ihya etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenciler, "Okulumuzda böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduk. Bu vesileyle tüm yetkililere teşekkür ediyoruz" dediler.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, peygamber efendimizin hayatının anlatıldığı ve okul ilahi korosunun ilahiler seslendirdiği programda öğrenciler, velilerden büyük alkış aldı.

“Nat” şiirinden iki bölüm okuyarak konuşmasına başlayaan Okul Müdürü Mehmet Şefik Evsen, "Peygamberimizin Kutlu doğumları münasebetiyle ilçemizde çeşitli etkinlikler yapıldı. Bizler de İmam Hatip Lisesi olarak, Kutlu Doğum Haftası'nı öğrencilerimizle birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Evsen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Peygamberimizin hayatını bir saatte anlatamayız. Ancak onun felsefesini, inancını ve ahlakını gündeme sunabiliriz. Amacımız Peygamber Efendimizi Müslümanların gündemine getirmektir. Zira Allah 'Sen olmasaydın ben kâinatı yaratmazdım' demiş. Bu övgüye layık olan bir peygamberi biz bir saatte anlatamayız. Biz de Yunus’un diliyle, adı güzel, kendi güzel Muhammed, diyoruz."

Ardından öğrenciler, okudukları birbirinden güzel şiirleriyle salondakilerden büyük alkış aldılar.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 19:58:54
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 09:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?