18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Liselilere ücretsiz kurs verilecek

Midyat Endüstri Meslek Lisesi'nde açılan Matematik Kursu öğrencilerin büyük ilgisini gördü.

Kursa 30 öğrenci kayıt yaptırdı. Okul Müdürü Turgut Mete’nin girişimleri ve Matematik Öğretmeni Şeyhmus Çiftçi’nin desteğiyle açılan kursta, haftasonları ders verilecek.

Bu yıl bu kursu biraz geç açtıklarını vurgulayan Okul Müdürü Turgut Mete, "Amacımız öğrencilerimize Matematiği sevdirmek ve üniversite sınavlarındaki başarılarını artırmak. Şu anda iki aylık bir süre var. Bu süre zarfında öğrencilerimize bir şeyler vermeye çalışacağız" dedi.

Öğrencilerin kursa büyük ilgi gösterdiklerini kaydeden Mete, "Öğretmenimiz de fedakarlık gösterip, hafta sonunu tatil yaparak geçirmek yerine eğitime ayırıyorlar" diye konuştu. Mete, gelecek dönem bu kursu daha erken bir tarihte açmayı planladıklarını kaydetti.

Matematik öğretmeni Şeyhmus Çitçi de, "Meslek Lisesi öğrencilerinin matematiğe daha çok ihtiyaçları var. Matematik zor bir ders değil. Yeter ki biraz kafa yoralım. Öğrenciler çok istekli. Bizler de elimizden gelen tüm çaba ve gayreti göstereceğiz" dedi.

Öğrencilerden Mehmet Aksak da, "Bilgisayar bölümü öğrencisi olarak, matematik öğrenmeye çok ihtiyacımız vardı. Bu nedenle hafta sonları evde çalışıyorduk ama tek başımıza başarı sağlayamıyorduk. Okulumuzun açmış olduğu bu kurs sayesinde en iyi şekilde yetişeceğiz! diye konuştu. Aksak, bir çok öğrencinin maddi durumunun özel dershanelere gitmeye yeterli olmadığını vurgulayarak, kendilerine bu imkanı sağladıkları için okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkür etti. 

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 09:25:28
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 12:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?