22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

Manevi yarışma

Midyat İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arasında Sosyal ve kültürel faaliyetler adı altında düzenlenen “Kuran-ı Kerim ve Ezan’ı güzel okuma” yarışması düzenlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen yarışma saat 14.00’te başladı. Güzel sesleriyle Jüri üyelerini seçim yapmakta zora sokan öğrenciler, Kur’an-ı Kerim’den okudukları aşır süreleriyle de salonda bulunanlara manevi duygular yaşattılar.

İlçe Müftülüğünde görevli memur Mehmet Şerif Türk, Okul Müdürü M. Şefik Evsen, Müdür Yardımcısı İhsan Kaya, meslek dersi öğretmenleri tarafından jüri yapıldı.

Okul Müdür M. Şefik Evsen yaptığı konuşmada, “her yıl okulumuzda dönem sonlarında düzenlediğimiz bu tür organizasyonlar sayesinde öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim’i ve Ezan-ı Şerif’i güzel okuma alışkanlıklarını ediniyorlar. Bu tür yarışmalar düzenlenmese belki de böyle sesi güzel öğrencilerimizin olduğundan haberimiz olmazdı. O yüzden çok mutluyuz. Çok duygu yüklü bir gün yaşadık. Salondaki görüntü çok güzeldi. Ben bu günün hafızlarımızda ömür boyu süreceğine inanıyorum. Manevi açıdan kulaklarımızın pası silindi. Yarışmada yarışan tüm öğrencilerimiz bu medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Umarım dereceye giren bu öğrencilerimizle ilde de yarışır ve orada da birinci olur ve bölge yarışmasına katılmaya hak kazınırız.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’de 13 ve Ezan okumada 12 öğrencinin yarıştığı yarışmada dereceye giren isimler şunlar oldu.

Kur’an-ı Kerim Okuma:

1-Abdurrahim Aktaş, 2- Yasin Turan, 3Abdurrahman Özyiğit

Ezan Okuma :

1-Nurettin Aytimur, 2-Ahmet Göz, 3-Abdurrahman Mirhan
Yarışma sonrasında dereceye giren öğrencilere okul idaresince çeşitli hediyeler verildi.

Programdan sonra okul derece giren öğrenciler ile okul idaresi topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler

Mehmet Halis İş/ KentHaber/ Midyat
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 20:15:15
Güncelleme :29 Aralık 2005 Perşembe 10:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?