16
Haziran
2024
Pazar
MİDYAT - MARDİN

Mardin'de Hristiyan kutlaması

Mardin'in Midyat İlçesi'ne bağlı Anıtlı Köyü'nde bulunan yaklaşık 2 bin yıllık Meryem Ana Manastırı'nda, Meryem Ana'nın göğe yükselişi kutlandı. 

Türkiye'den ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen Hıristiyan dinine mensup Süryani vatandaşlar, Meryem Ana'nın göğe yükselişini kutladı. Büyük bölümü Avrupa'da yaşayan Süryani vatandaşların katıldığı törenler, sabahın ilk ışıklarıyla başladı. Papaz Yusuf Aktaş tarafından yönetilen ayin, dualar ve ilahiler eşliğinde devam etti. Meryem Ana'nın gökyüzüne yükseldiğine inanan Hıristiyanlar, kutsal günü kutladı. Ayinin ana teması olan din kardeşliği için dua ettiklerini ifade eden Süryaniler, "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü nedeniyle tüm dünyaya, barış ve kardeşlik diliyoruz. Kardeşliğin dünyaya hakim olmasını temenni ediyoruz" dileğinde bulundu. 

Yaklaşık 2 saat süren ayinde, Süryanice dualar okunurken, Meryem Ana Manastırı avlusunda kurulan masalara getirilen ekmek, üzüm ve incirler, ayini yöneten papazlar tarafından kutsandıktan sonra katılanlara dağıtıldı. Kutsanmış ekmek ve meyveleri almak isteyenler, izdihama neden oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 18:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?