15
Haziran
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Meryem Ana Manastırı Derneği Kuruldu

Midyat’ın Anıtlı Köyü'nde bulunan Süryani vatandaşlar Meryem Ana Manastırı Derneği'ni kurdu. Anıtlı Meryem Ana Manastırı ve Kiliseleri Bakım, Onarım ve Yaşatma Derneği’nin başkanlığını Habip Doğan yapıyor. Kurucu üyeler; Bünyamin Çepe, Bünyamin Aydın, Mahir Akçay, İsa Büyük, Hazni Ay ve Gevriye Aş isimlerinden oluşuyor. 

Dernek Başkanı Habip Doğan, derneğin amaçlarıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. İki bin yıllık bir geçmişi olan özgün mimarisiyle yüksek kültür seviyesine sahip manastır ve kilisenin korumayı amaçladıklarını anlatan Doğan, yöre turizmini canlandırma çalışmalarını da önemsediklerini ifade etti. Doğan açıklamlarını şöyle sürdürdü: “Manastır ve kiliseleri turizm, ibadet ve benzer amaçla ziyaret edenlerin gereksinimlerini sağlamak amacıyla çevre ve çevrenin mimari yapısı ile uyumlu konaklama tesisleri, otopark, kafeterya, hatıra eşya satış veya teşhir yerleri, çalışanlar için hizmet birimleri gibi mekanlar yaptırmak ve işletmek istiyoruz. Manastır ve kiliselerin yıl dönümlerinin kutlanması amacı ile bazı etkinliklerde bulunacağız. Toplantılar, seminerler, gösteriler, geziler, bilimsel çalışmalar ve sergiler düzenleyeceğiz.”
Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 11:12:50
Güncelleme :27 Haziran 2006 Salı 12:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatma karahasanoğlu IP: 85.105.242.xxx Tarih : 11.05.2007 17:00:22
daha fazla bilgi istiyorum neden dernek kurdunuz meryemana manastırının eski fotoğraflarını gönderebilir misiniz ? Manastırı ziyarete geliyor musunuz ? şimdiden teşekkür ederim.