18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Midyat 1 Nisan Festivaline Hazır

Midyat Süryani Kadim Kiliseleri Yönetim Kurulu ve Midyat Süryani Kültür Derneği tarafından düzenlenecek olan "1 Nisan Süryani Bahar Festivali" için tüm hazırlıklar tamamlandı. Avrupa Süryani Birliği (ESU) tarafından desteklenen etkinlik, Midyat’taki Mor Hobel ve Mor Abrohom Manastırı'na yakın açık alanda yapılacak.

Festivale Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri, Mardin Valisi, Batman Valisi, Midyat Kaymakamı, İl Emniyet Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, Avrupa birliği Türkiye Temsilcisi, Almanya Büküyelçisi Temsilcisi, Rum Patrikhanesi, Midyat Belediye Başkanı, Midyat Garnizon Komutanı, İlçe Jandarma Komutanı, Ağır Ceza Reisi, Daire Amirleri ile yurt içinden ve yurt dışından Süryaniler ile Midyatlı vatandaşlar katılacak.

1 Nisan günü sabah saat 09.00’da başlayacak olan etkinlik, akşam saat 18.00’de sona erecek.

Programda Midyat Kilisesi İlahi Korosu ilahiler okuyarak program başlayacak. Turabdin Folklor ekibi, Medinha folklor ekibi ile Habur folklor ekibi yöresel oyunları oynayacak. Ayrıca Avrupa’nın değişik ülkelerinden 7 sanatçı, İran’dan bir bayan sanatçı ve Diyarbakır’dan da 2 sanatçı konser verecek.

Günün anlam ve önemiyle iligili konuşmalar yapılacak. Yöresel yemekler hazırlanacak. Sergi standları açılacak. Bazı davetlilere günün anısına plaket verilecek.
Mehmet Halis İş
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 15:55:12
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 11:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?