22
Mayıs
2024
Çarşamba
MİDYAT - MARDİN

Midyat artık öğrencilerden soruluyor

Çevre ve Kültür Değerlerini Korumu ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı, Midyat'ta çeşitli okullarda okuyan 20 öğrenci için 4 günlük bir eğitim programı hazırladı. 

ÇEKÜL Vakfı'nın 2003 yılından bu yana yürüttüğü 'Kentler Çocuklarındır' isimli kültürel eğitim programının 2007 yılı çalışmaları, Tarihi Kentler Birliği (TKB) üyesi olan Muğla, Kayseri, Kars, Şanlıurfa, Amasya ve Midyat kentlerinde başladı. 

TKB ile ortak yürütülen program dahilinde; ÇEKÜL Merkez Koordinatörü S. Yeşim Dizdaroğlu, ÇEKÜL Midyat Temsilcisi Ziya Oktay, Midyat Koordinatörü Şeyhmus Gümüş, proje eğitmenleri Tuğçe Isıyel ve Songül Şahin'den oluşan grup tarafından Midyat'ta çeşitli okullarda okuyan 20 öğrenciye 4 gün süren bir eğitim programı düzenlendi. 

Genç 'kültür elçileri', belediye konferans salonunda bilgilendirildikten sonra, uygulamalı olarak Midyat'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini görme ve yerinde tanıma fırsatı buldu. Kentlerini ve kendi kültürlerini daha yakından tanıyan kültür elçileri, 4 gün süren yoğun kültürel eğitim programının sonunda sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus İleri, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsa Kurnaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Aslan ve bazı okul müdürleri katıldı. 

ÇEKÜL Merkez Koordinatörü Dizdaroğlu, 'kültür elçisi' olan 20 öğrenci için Devlet Konukevi'nde düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, "Onlar, artık Midyat'ın kültür elçileri. Edinmiş oldukları bilgi, birikim ve deneyimleri çevrelerine rahatlıkla aktarabilecekler" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 15:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
enes aksak IP: 88.229.54.xxx Tarih : 20.06.2007 17:34:41
çok teşekürler beni kültür elçisi yaptıgınız için hepinize teşekür ederiz