18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Midyat Eğitim Bir-Sen’den Konferans

Yeni Şafak Gazetesi Başyazarı Ahmet Taşgetiren, Midyatlılara "Rahmet Toplumu" konulu bir konferans verdi.

Midyat Eğtim Bir-Sen Şubesi tarafından düzenlenen konferans, Vali Kemal Nehrozoğlu İlköğretim Okulu'nun Konferans Salonu'nda yapıldı. 

Müslümanların rahmet insanları olması gerektiğini söyleyen Taşgetiren, "Allah-ü Teala Peygamberimizi en güzel örnek olarak sunmuştur ve bütün âlemlere rahmet olarak göndermiştir; Allah kâinatı rahmetle kuşatmıştır. İnsan kendini sorgularsa ancak düzelebilir" dedi.

Çocukları dövmekten uzak durulması gerektiğine işaret eden Taşgetiren, şöyle konuştu:

"Her çocuk bir cevherdir. Hiçbir çocuğun özü kötü değildir. İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız. İmansız bir İslam toplumu olmaz.  İslam toplumunda tahakküm yoktur. Sahip olduğumuz hiçbir şey bizim üretimimiz değildir. İslam mutasavvıfları 'Biz hiçiz' diyorlar. Bir tebessüm bile sadakaysa, tebessüm eden yüzlere bakan yüz, tebessüm eder. İslam toplumu merhametleşen toplumdur. İslam toplumunda şefkat ve merhamet vardır. Müslüman’ın en temel amacı, Rab'bin rızası ve ak bir yüzle Rabbinin karşısına çıkmaktır. İslam dini, her insanın kâmil bir insan olmasını ister. Öfkeye mahkûm değil, öfkesini merhamet ve şefkatle yenenler olması gerekir. Allah ihsan edenleri sever. İslam toplumunun mutluluk toplumu olması gerekir."

Ahmet Taşgetiren, konferans bitiminde kitaplarını imzaladı. Vatandaşlar Taşgetiren ile birlikte  hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eğitim Bir-Sen Midyat Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yıldız ise başka konferanslar da düzenleyeceklerini belirtti. Yıldız, konferansa büyük ilgi gösteren vatandaşlaara teşekkür etti.

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 12:13:03
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 14:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?