23
Mayıs
2024
Perşembe
MİDYAT - MARDİN

Midyat Emniyeti'nden hırsızlara geçit yok

Midyat Emniyet Müdürlüğü tarafından son üç gün içinde 10’a yakın yankesici, kapkaççı ve hırsız yakalandı.
 
Bankamatikten parasını çekmekte olan 45 yaşlarında bir vatandaşın yanına gelen kapkaççılar, paralarını kaparak kaçmaya çalıştı. Bu sırada olay yerinde bulunan gezici polis ekibinin müdahalesi sonucu kapkaççılar yakalandı. Diyarbakır nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenilen A.M. (29) ile H.Ç. (31), emniyette işlemlerinin yapılmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Midyat M Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldular. Sanıkların daha önce de Midyat Devlet Hastanesi'nde bir cep telefonu çaldıkları öğrenildi.
 
Midyat Merkez Perşembe Pazarı'nda da cepçilik yapan 4 kadın yakalandı. Pazarda alışveriş yapmakta olan bir vatandaş, cebindeki parayı almaya çalışan kadın hırsızı farkedince hemen polis çağırdı. Yakalanan D.G. (21) ile birlikte, kendisi gibi pazarda hırsızlık yapmaya çaalışan arkadaşları A.G. (16), B.G. (13) de gözaltına alındı. Zanlılar, emniyette işlemlerinin yapılmasının ardından mahkemeye çıkarıldılar.
 
Öte yandan bir lise öğrencisi de ilköğretim okulu öğrencilerinden haraç istediği gerekçesiyle gözaltına alındı. Haraççı öğrenci, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 
Mehmet Halis İş-Kenthaber/Midyat
Yayın Tarihi : 20 Mart 2005 Pazar 08:37:54
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 13:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?