28
Mayıs
2024
Salı
MİDYAT - MARDİN

Midyat kuş gribi için teyakkuzda

Midyat ilçesinde kuş gribi tehlikesiyle kanatlı hayvanların ilçeye girişi ve pazarda satılması yasaklandı. İlçe Tarım Müdürlüğünde kriz masası oluşturuldu.

İlçe Tarım Müdürlüğü, Midyat Belediyesi ve Sağlık Grup Başkanlığı Kuş gribi için teyakkuza girdi. Kuş gribi hastalığı ihbarı yapılan yerlere kurulan ekipler anında intikal edecek ve gerekli önlemleri alacaklar.

İlçe Tarım Müdürü Sabahattin Ayyıldız, Sağlık Teknisyeni Bayram Kahraman ve Veteriner Hekim Servet Arık pazarda kanatlı hayvan denetimine çıktı.

Bayram öncesinde satılmak üzere köylerden getirilen kanatlı hayvanların satışının yapılması engellendi ve köylere geri çevrildi. Kanatlı hayvanları temas ettiği bölgeler ise dezenfekte edildi. Ayrıca menşe yeri belli olmayan beyaz et’in ilçeye girişi ve satışı da yasaklandı.
Şu anda ilçede herhangi bir vakaya rastlamadıklarını belirten Müdür Sabahattin Ayyıldız, “Midyat’ta kuş gribi yok. Ama bizler de tedbirlerimizi alıyoruz. Bunun için kriz masası oluşturduk24 saat yapılacak ihbarlar anında değerlendirilecek. Yasak sadece tedbir almaya yönelik kimse Midyat’a kuş gribi gelmiş paniğine kapılmasın. Vatandaşımız markalı beyaz et tüketimini yapabilirler. Korkulacak bir durum yok" dedi.

 

Mehmet Halis İş - Kenthaber / Midyat / Mardin
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 15:47:43
Güncelleme :10 Ocak 2006 Salı 13:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?