18
Mayıs
2024
Cumartesi
MİDYAT - MARDİN

Midyat sevgisi geri getirdi

1964 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra 5 ay Midyat’ta kalıp Yunanistan’a giden, yerli Süryani vatandaşlardan Uzman Dr. Musa Samuel Aktaş, 41 yıllık hasret ve özleme dayanamayarak, doğup büyüdüğü topraklara geri geldi.
 
İç hastalıkları ve Romatoloji Uzmanı olan Aktaş, yaklaşık bir ay önce Midyat'a yerleşti ve özel bir muayenehane açtı. Aktaş, Midyat halkı ve diğer vatandaşlara yıllardır edinmiş doktorluk tecrübesiyle hizmet etmekten büyük mutluluk duyacağını söyledi.

72 yaşındaki Uzm. Dr. Musa Samuel Aktaş, 1964 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Yeniköy Semti'nde muayenehane açarak doktorluk görevine başladı. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde İç Hastalıkları üzerine 4 yıl ihtisas yaptıktan sonra İngiltere'de Newcastel Üniversitesi'nde de uzmanlık için 4 yıl ihtisas gördü.
İstanbul'da okurken tanıştığı Yunanistan uyruklu eşinin isteği üzerine, Yunanistan'ın İskeçe kentine yerleşti. Yunanistan'ın Kavala kentinde bulanan Romatoloji bölümü şefliği görevini sürdürdü.
 
40 yıl sonra memleketinde görev yapma isteğinin kendisini Midyat'a getirdiğini belirten Aktaş, şunları söyledi:
 
"Türkiye'de gerçekleştirilen son gelişmeler beni topraklarımda 72 yaşımdan sonra dahi olsa görev yapmaya sürükledi. Hemşehrilerime hizmet etmeyi bir görev saydım. Burada hizmeti fark gözetmeksizin yapacağım. Benim amacım bu yaşta memleketime geri dönerek Avrupa'da yaşayan ve bir çok branşta başarılı olan hemeşehrilerime örnek olup, onları memleketlerine hizmet etmek için geri getirmektir. Avrupa'da yaşayan bir çok insanın memeleketlerine döneceklerine inanıyorum. Bu yıl yaz aylarında bu geri dönüşün hızlanacağını bekliyorum."

Türkiye'nin AB'ye girmesi için uğraş da verdiğini belirten Uzm. Dr. Musa Samul Aktaş, "Yunanistan'da olsun, dolaştığım Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde olsun, anavatanımız Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi için, çeşitli kesimlerle her zaman konuştum. Bu konuda elimden geleni yaptım, yapmaya da devam edeceğim" diye konuştu.
Mehmet Halis İş
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 08:25:16
Güncelleme :1 Mart 2005 Salı 12:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?